A Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja van

2023. február 25. 11:23

A kommunizmus súlyos, sokszor mélyre elásott, titkokkal teli hagyatéka még ma is, életünk legrejtettebb zugaiból is előkerülhet.

2023. február 25. 11:23
null
Máthé Zsuzsa
Máthé Zsuzsa

„A Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja van. Nemrég egészen személyesen, nem várt módon érintett meg, mit is jelentett a kommunizmus sátáni rendszere.

Alattunk egy idős nő lakott, aki több alkalommal haragosan és fenyegetőzve csengetett be hozzánk, mikor kicsik voltunk és bátyámmal tologattunk valamit a szobánkban vagy gyorsabban futkároztunk plafonja felett. Egyáltalán nem voltunk »rossz« gyerekek, de a reakciói után extrán figyeltünk minden mozdulatunkra mert haragja valóban félelmetes volt. Rettegtünk is a vele való találkozástól, inkább nem jártunk lifttel, sőt, az első emeleti lépcsőszakaszon lábujjhegyen tipegtünk át, ki ne jöjjön, kerültük őt. (...)

Csak olvastam a levesestál felett megnémult családomnak a neveket és a hideg futkosott a hátunkon. »Mérges néni” valóban az volt, akinek gyerekként is láttuk. A rendszerváltás után nyugodt nyugdíjas éveinek örülhetett, tisztes kort élt meg, 88 évesen halt meg, és egész mostanáig nem tudtuk, ki ő, senki nem kérte számon bűneit. Bár azt nem tudhatjuk, milyen éjszakái voltak, hallotta-e álmában a kivégzettek, megnyomorítottak jajszavát…

E kis »lépcsőházi« történet is megmutatja: a kommunizmus súlyos, sokszor mélyre elásott, titkokkal teli hagyatéka még ma is, életünk legrejtettebb zúgaiból is előkerülhet. Soha többé ilyen aljas rezsimet! Soha több »mérges néniket« családok szomszédságba!”

Nyitókép: Wikipédia

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tartarossz.blog
2023. február 26. 13:17
https://1.bp.blogspot.com/-l9Nm_0rSHNg/WNZZGpmpx0I/AAAAAAAADU4/Hq9W5Kyi_70nbNl1wgjdHPuZQfYzKMidQCLcB/s1600/beolvas%25C3%25A1sM25.JPG A kapzsitalizmus áldozatainak napja március 25-én lesz. A világ-kapzsitalizmusnak közel 1 milliárd áldozata van és mivel manapság még inkább több államban tombol ez a baj a demokrácia-export folyamatának köszönhetően, így ez a szám még növekedni is fog, USA-ban közel 50%-nak nincs eü biztosítása, egy bizonyos életkor felettiek között ez már a kvázi népirtás kategóriájának a szintjét éri el. https://szabadriport.wordpress.com/2015/02/25/a-kapitalizmus-aldozatainak-emleknapjan/ NépiFront: Így váltunk kapitalista roncstársadalommá https://frontoldal.wordpress.com/2013/10/08/igy-valtunk-kapitalista-roncstarsadalomma-ertekek-elvek-akkor-es-most/
kispolgarigrofo
2023. február 25. 22:00
"Milyen érdekes akta maradhatott az MSZMP-s tisztogatás után, amit most nyilvánosságra kéne hozni?" azért valami maradhatott ha a NERsevik siserehad 13-szor szavazta le annak a jelentéktelen csekélységnek a nyílvánosságra hozatalát... De bocs hogy hülyének néztelek... Mert ugyan ti kétszinű aljas hazug tetvek vagytok, de hülyék nem... addig olvasgass Bencsik elftársat a Zovjet-magyar barátságról, tudod, sose volt kommunista... https://archive.is/fscBx
Performan
2023. február 25. 17:49
A kommunizmus kegyetlensége, embertelensége és a több, mint 100 millió áldozat valamennyi normális ember ellenérzését és elítélő hozzáállását kellene, hogy kiváltsa. De figyeljétek csak meg: baromira nem ez történik! Pontosan ugyanolyan törésvonalak mentén válik szét a társadalom a kommunizmus áldozataira való emlékezés tekintetében is, mint minden más vonalon: kormánypárti és ellenzéki, jobb- és baloldal. És az ellenzék megint őrjöng, amiért egyesek megemlékeznek a világ valaha létezett legpusztítóbb genocídiumának áldozataira. Nyilván jó okkal. Ennyi erővel a "liberális" homlokukra is véshetnék vonzódásuk és mozgalmi elkötelezettségük valódi, egyben eredeti nevét.
Odone Ricci
2023. február 25. 16:50
A progressziv nyugati értelmiség a mai napig nem tesz egyenlőségjelet a kommunista és náci bűnök között. Szerintük a kommunista bűnök ideológiai (Marx) alapon történtek a polgárok egyenjoguságáért és jólétéért vagyon elkobzással, a náci bűnök pedig faji-népi kiírásra vezethetők vissza. Bár az EU-Parlament mind a két atrocitást elítélte, mégis megmaradt a megkülönböztetés főleg nyugati akadémiai körökben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!