Súlyos magyarellenes ukrajnai támadásról beszél Szijjártó Péter (VIDEÓ)

2023. január 23. 18:11

„Ukrajnának szüksége lesz olyan európai politikai döntésekre, amelyek nélkülünk nem fognak megszületni” – hangsúlyozta.

2023. január 23. 18:11
null

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalán osztott meg egy videót, amelyben felidézte, hogy az utóbbi időszakban több atrocitás is érte az Ukrajnában élő magyar kisebbséget.

Szijjártó úgy fogalmazott, „az a tény, hogy a  magyar nemzetiségű iskolaigazgatókat, pedagógusokat rúgnak ki hirtelen nagy számban, mindenfajta indoklás nélkül. Az a tény, hogy a magyar nemzetiségi intézeteket arra kötelezik, hogy a nemzeti jelképeiket távolítsák el,

A magyar diplomácia vezetője hangsúlyozta, „mindez elfogadhatatlan, ezzel szemben nemcsak nekünk, magyaroknak, hanem az Európai Uniónak is fel kell lépnie”.

A decemberi szabályozás még rosszabb helyzetet teremtett

Mi arra számítottunk, hogy az Ukrajnával folytatandó tagjelölti tárgyalások során majd javul a nemzeti közösségek helyzete Ukrajnában. Ez lenne a logikus, ez lenne a helyes, ez lenne a jogszabályszerű, azonban nem ez történik.

– hívta fel a figyelmet Szijjártó.

„Ukrajnának szüksége lesz olyan európai politikai döntésekre, amelyek nélkülünk nem fognak megszületni”

A tárcavezető végül azt hangsúlyozta, hogy „Ukrajnának szüksége lesz olyan európai politikai döntésekre, amelyek nélkülünk nem fognak megszületni. És minél több jogot vesznek el a magyar nemzeti közösségtől, minél tovább húzzák azt, hogy visszaadják az egyszer már létezett nemzeti közösségi jogokat, annál nehezebb lesz nekünk otthon Magyarországon meghozni olyan döntéseket, amelyek tőlünk áldozatot követelnek, és az ukránok támogatását jelentik”.

A vonatkozó felvételt alább tekinthetik meg: 

***

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 297 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Anti Bolsevista Comité
2023. január 24. 08:11
Már régen vétózni kellene minden Ukrajnát támogató kezdeményezést és közben segíteni az elcsatolt magyarokat és a Kárpátokon inneni ruszinokat, akiket ezek a férgek el sem ismernek nemzetiségként.
Lami66
2023. január 24. 03:18
Nagy tételben mernék rá fogadni, hogy ebben a magyar-ukrán konfliktusban a zunijó az ukránok oldalára fog állni
bagira
2023. január 24. 02:13
Hírekben hallható volt gyűlölködő nyugat háború óta egyre szarabb árút szállít a keleti blokkba , 2x kettős mérce.
bagira
2023. január 24. 01:57
Addig oké a menekülteken segítünk , de a háborút nem szabad . Zelemszkij otthon meg hagy dühöngjön , kaput úgy is . Hogy az orosz porig leveri muszáj , ez a tömeggyilkos a szomszéd országait megtámadná állandó tűzfészek lenne amit Brüsszel - Amerika táplál . Brüsszeli hatalmi elit hadat visel az oroszok és az eus országok ellen , még korrupt is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!