Német védelmi miniszter: Németország nem szigetelődött el Leopard harckocsik Ukrajnába küldésének ügyében

2023. január 24. 11:53

A Leopard harckocsik ügyében mások „éppen olyan alaposan mérlegelni akarnak, mint a német kancellár”.

2023. január 24. 11:53
null

Németország nem szigetelődött el abban a kérdésben, hogy kell-e Leopard típusú német harckocsikkal támogatni az orosz támadás ellen védekező Ukrajnát – jelentette ki Boris Pistorius német védelmi miniszter kedden Berlinben.

A miniszter Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral folytatott megbeszélése után kifejtette: míg egyes országok „nagyon határozottan követelik”, hogy Ukrajna támogatói Leopard harckocsikkal is segítsék a védekezést, mások „éppen olyan alaposan mérlegelni akarnak, mint a német kancellár”.

Ez azonban nem megosztottságot jelent, hanem azt, hogy az álláspontok összehangolása egy folyamat, amelyhez idő kell

– mondta Boris Pistorius. Jens Stoltenberg hozzátette: bízik abban, hogy hamarosan lezárulnak a szövetségesek közötti egyeztetések. Kiemelte: Ukrajnának gyors segítségre van szüksége, ezért üdvözli, hogy a német kormány máris arra biztatja Leopardokkal rendelkező partnereit, hogy kezdje meg az ukrán katonák kiképzését a harckocsi használatára.

(MTI)

***

 

 

Nyitókép: MICHAEL KAPPELER / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HunCsz
2023. január 24. 18:43
Az egyetlen dolog amiért egyenlőre tisztelem hosszú idő után ezt az egyénként csicska német politikát az, hogy nem akar a vérfürdőben egyenlőre nagyüzemre kapcsolni. De nincsenek jó érzéseim
nakatomi
2023. január 24. 15:28
Ezt az érvelést el kell tanulnunk a németektől. Amikor a magyar kormányt azzal vádolják a médiában, hogy elszigetelődött az Európai Unióban egy adott kérdésben és megosztja az egységet. Azt kell válaszolni, hogy: "Ez nem megosztottságot jelent, hanem azt, hogy az álláspontok összehangolása egy folyamat, amelyhez idő kell"
szürkeSzarvas
2023. január 24. 13:23
Szánalmas és nevetséges huzavona. Az usai deep state zsidajok a gerincetört németek micsodájával vernék a csalánt..
Szuper
2023. január 24. 12:49
Küldjétek csak! Legalább az oroszoknak nem kell kémkedni az adati megszerzése miatt. Gyorsan kizavarnak néhányból egy-két ukit és már a következő héten Irán elkezdi a sorozat gyártásukat! Nem kell itt liszenszet vásárolni... :-))))))))))))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!