Jövő héten vesznek búcsút a meggyilkolt rendőrtől

2023. január 17. 09:22

Baumann Pétert január 26-án temetik Mátészalkán.

2023. január 17. 09:22
null

A Zsaruellátó Facebook-oldalára került ki az a gyászjelentés, amely arról számol be, hogy január 26-án, 13 órakor vesznek végső búcsút a mátészalkai köztemetőben Baumann Péter r. főtörzsőrmestertől, aki a múlt héten szolgálatteljesítés közben hunyt el.

Mint a Mandiner is megírta, Baumann Péter r. főtörzsőrmester, a Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. Kerületi Rendőrkapitányság kötelékében teljesített szolgálatot körzeti megbízottként. Baumann Péter r. főtörzsőrmestert 2023. január 12-én éjszaka intézkedés közben késsel sebezte halálra egy őrjöngő férfi egy XI. kerületi társasházban. 

Az intézkedő két társát is megsebesítette a támadó: az egyiket combon, a másikat pedig mellkason és karon szúrta, őket kórházba szállították.

Az elhunyt főtörzsőrmester kilenc éve szerelt fel, parancsnokai szerint kiváló szakember volt. Baumannt a történtek után Pintér Sándor belügyminiszter

hősi halottá nyilvánította.

 

Próbaideje alatt gyilkolt az ámokfutó

Az elkövető Sz. Szilárd büntetett előéletű, erőszakos bűncselekmények miatt korábban már elítélték. Amikor megkéselte a rendőrt, akkor is épp próbaidőn volt egy másik ügy miatt. 

A férfi letartóztatása során zavartnak mutatkozott. A Budai Központi Kerületi Bíróság vasárnap délelőtti határozata alapján 30 napra letartóztatták.

Az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölték ki fogvatartása helyéül 30 napra,

ahol megvizsgálják, mennyire volt beszámítható a bűncselekmény elkövetésekor, illetve mitől volt zavart.

Ha drogot találnak a szervezetében, az nem mentesíti a felelősségre vonás alól – írta a Blikk.

A vonatkozó bejegyzést alább tekinthetik meg:

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2023. január 17. 12:03
Akkor tartanák a gyilkosa nyilvános kivégzését - boldogabb országban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!