Újbudai rendőrgyilkosság: jogos volt a rendőrök fegyverhasználata

2023. január 13. 10:56

Péntek délelőtt tartott sajtótájékoztatót az ORFK az éjjel történt rendőrgyilkosságot követően, ahol beszámoltak az esemény részleteiről.

2023. január 13. 10:56
null
Bokor Gábor
Bokor Gábor

Szolgálatteljesítés közben vesztette életét Baumann Péter r. főtörzsőrmester, a Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja. Baumann Péter r. főtörzsőrmestert 2023. január 12-én éjszaka intézkedés közben késsel sebezte halálra egy őrjöngő férfi Budapest XI. kerületében.

Gál Kristóf, az ORFK szóvivője a péntek délelőtti sajtótájékoztatót azzal kezdte, hogy kollégája, a 29 éves Baumann Péter nem sokkal éjfél után, a késő esti késelést követően életét vesztette. A jelenlegi információk szerint este tíz óra után pár perccel több bejelentés is érkezett arról, hogy egy Lecke utcai társasházban az egyik lakó a szomszédjánál próbálta betörni az ajtót.

– mondta Gál Kristóf, aki szerint a nagyobb létszámú egység a betörés sértettjével vette fel a kapcsolatot és kezdte meg a nyomozást, míg a kisebbik, három férfiból álló csoport az elkövetőt próbálta elfogni. 

Fürcht Pál, a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) vezetője ezek után a sajtótájékoztatón kijelentette, hogy a szervezet külön akciócsoportot alakított és több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt indítottak nyomozást. 

– közölte.

Az elhunyt főtörzsőrmester kilenc éve szerelt fel, parancsnokai szerint kiváló szakember volt. A nyomozás érdekeire hivatkozva nem adtak bővebb tájékoztatást az elkövető kilétéről, indítékáról. 

Gál Kristóf a sajtótájékoztatón azt is közölte, hogy az elhunyt rendőrt hősi halottá nyilvánították. 

Nyitókép: MTI/Mihadák Zoltán

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Falko
2023. január 13. 15:12
Újbudai rendőrgyilkosság: jogos volt a rendőrök fegyverhasználata. Hogy lehet ilyen címet adni ennek a szomorú eseménynek? Először is három rendőr intézkedett, nem volt fegyverhasználat, sajnos! Hozok egy példát Kanadából ahol éltem. Rendőri intézkedés esetén, egy vagy két rendőr intézkedik, egy pedig biztosít (kéz a ki biztosított lőfegyveren). Miért nem így intézkednek a hazai rendőrök? Naiv kérdés?
nuknuk
2023. január 13. 14:21
Miért "rendőrgyilkosság" és nem cigánygyilkosság?
nuknuk
2023. január 13. 14:11
1 cigány, 3 pisztolyos rendőr. 1 halott rendőr és 2 megkéselt. Ezek védik az állampolgárokat???
Most80
2023. január 13. 14:02
Úristen, ez még kérdés volt?! (Tudom, szakma, jog stb.) Lipsik, nem kellene már most egy jó szobrászmestert keresni, Szegény, Meghurcolt, Nehéz Előéletű, Késelőművész Fiatalember emlékművének? Hátha baja esik valahol és akkor nem kell kapkodni. A szobor egyharmada lehet szivárványszínű, másik egyharmada kék-sárga (EUkrán), a harmadik kockás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!