Kocsis-Cake Olivio átvonul Gyurcsány pártjába

2023. január 20. 10:46

Szerinte így könnyebben tud dolgozni egy „zöldebb, szolidárisabb és európaibb” Magyarországért.

2023. január 20. 10:46
null

A Demokratikus Koalícióban folytatja politikai pályafutását Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd korábbi parlamenti képviselője és pártigazgatója. A politikus ezt Facebook-oldalán jelentette be. 

„A 2022-es választás legfontosabb tanulsága, hogy az ellenzéknek új stratégiára, szervezettebb működésre van szüksége.

Az azóta eltelt időszakban a DK bebizonyította, hogy képes új stratégiát adni, fegyelmezetten működni, alternatívát nyújtani az Orbán-rendszerrel szemben”

– indokolta döntését Kocsis-Cake. 

Utalt arra is, hogy nem ő az első – és valószínűsíthetően nem az utolsó –, aki átül Gyurcsányékhoz. Mint írja: „a jelenlegi hatalmat leváltani akaró választók is egyre inkább a DK-ban látják a kormányváltás legnagyobb esélyét, ahogy én is”. Korábbi cikkünkben már beszámoltunk róla, hogy Gyurcsányék igazoltak már számos politikust, például a Párbeszédből Szücs Balázs alpolgármestert és Erdősi Évát, a Jobbikból Szilágyi Szabolcsot, majd Déri Tibort, Bodrozsán Alexandrát és Buzinkay Györgyöt és Juhász Bélát is. 

Frissítés:

Még ugyanazon napon meg is érkezett a reakció Kocsis-Cake döntésére a Párbeszéd Magyarország részéről. Sértődött hangvételű közleményükben „kannibalizálásról” írnak, és úgy vélik, „az Orbán-rezsimben tévedés azt a játékot játszani, amely kizárólag arról szól, hogy megmutassa: ki a legnagyobb kicsi. Ez történelmi hiba, sőt: bűn”.

Nyitókép: Mandiner / Földházi Árpád

Összesen 151 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jaja
2023. január 20. 21:18
Pedig már azt hittem nem látom többet a majom pofáját!
rókabácsi
2023. január 20. 16:41
átment a csapokat elzárni! karácsony mikor követi?
rókabácsi
2023. január 20. 16:32
most már a dk szivárvány párt lett!
írmag
2023. január 20. 16:27
Ez a Cake (a gödény recece) tud magyarul is, vagy a színe vitte arra? (eddig ez az építési vállalkozó Bence tartotta kézben)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!