Gyurcsány szorító ölelése: a DK-nál folytatja a Momentumból kilépett Buzinkay György

2022. december 09. 19:29

„Csak Dobrev Klárával lehet legyőzni Orbán Viktort” – vélekedik Buzinkay.

2022. december 09. 19:29
null

Kilép a Momentumból Buzinkay György, és Gyurcsány pártjánál folytatja – ezt maga a politikus közölte Facebook-oldalán. A szentendrei politikus hosszas bejegyzésben ecseteli az okokat, többek között azt írja,

A Momentum identitást vesztett, nem hiszek abban a jobbratolódásban, amerre a párt most tart.

Ehelyett szerinte a kormányváltás csak balközépről történhet, márpedig Gyurcsány pártjának „biztos identitása van születése óta. Egy európai, demokratikus, köztársasági Magyarország víziója, a balközép programja”.

Emellett azt is említi, hogy „április 3-án végérvényesen kiderült, hogy nem lehet sokpárti az ellenzék”.

Kell egy domináns balközép ellenzéki párt, amelyik diktálja a tempót, kijelöli az igazodási pontokat, adja a vezetőt.

A magyar politikának mindig is ez volt a rendje, aki pedig ez ellen megy, bukásra van ítélve. Mára világossá vált számomra, hogy a Demokratikus Koalíció az a párt, amely képes vezetni az ellenzéket. Az egyedüli ilyen párt. Vagy a DK mögött sorakozunk fel, vagy örökké a Fidesz marad kormányon!” – írja.

Gondolatait azzal zárja, hogy az ellenzéki oldalon egyértelműen Dobrev Klára emelkedett ki, mint vezető, a következő választás kérdése pedig az lesz, hogy „Orbán Viktornak, vagy Dobrev Klárának fogják hívni a következő miniszterelnököt”.

Pozíciókon mehetett a marakodás?

A Momentum Mozgalom is kommentálta a hírt, a 24.hu idézi a párt közleményét, mely szerint „Buzinkay azután döntött így, mert a Momentum vezetése és szentendrei alapszervezete világossá tette számára:

nem tudnak ígéretet tenni arra, hogy a Momentum őt indítja újra abban a szentendrei választókerületben 2026-ban, ahol 2022-ben is vereséget szenvedett”

– írják.

Hozzáteszik azt is: „A Momentumban mindannyiunk számára egyértelmű: nem osztogatunk évekre előre politikai pozíciókat, a választáson való indulás jogát minden politikusnak saját magának kell kiérdemelnie a teljesítményével és az elhivatottságával”.

Nyitókép: Buzinkay György Facebook-oldala

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bokros Birka
2022. december 10. 17:00
Buzik a buzikkal!
Ergit
2022. december 10. 12:23
Buzinkay semmire sem alkalmas, de önkritika helyett nagyobb moslékba lép be, azt hiszi, majd a DK segít a semmilyen imázsán!
Brandon the great Negro
2022. december 10. 12:14
A momentán jobbra tolódik? Aztaqrva!
llni55
2022. december 10. 09:09
Szerintem ugyanabba a zsinagógába járhat a Dobrevvel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!