A DK nem reagál a Szegiben található könyvelőcéggel kapcsolatos kérdésekre

2022. október 25. 19:47

A párt EP-képviselőinek a kifizetőhelye azon a Szegiben bejegyzett címen van, ahol az adónyomozók rátaláltak a baloldal kampányát bonyolító DatAdat könyvelésére – írja a Magyar Nemzet.

2022. október 25. 19:47
null

A Demokratikus Koalíció nem válaszolt a Magyar Nemzet arra a kérdésére, miszerint miért van ugyanazon helyiségben és épületben, a borsodi Szegiben a DK kifizetőhelye és a DatAdat könyvelési anyaga. A lap kiderítette, hogy a DK európai parlamenti képviselőinek a kifizetőhelye azon a Szegiben bejegyzett címen van, ahol az adónyomozók rátaláltak a baloldal kampányát bonyolító DatAdat könyvelésére. Tóth Józsefné azt a céget vezeti, amely a DatAdatnak könyvel, miközben a DK-nak jelenleg számlázó cégnek korábban volt az ügyvezetője.

A vállalkozás a Legal and Finance Kft., amely Dobrev Klára európai parlamenti adatlapja szerint kifizetőhelyként üzemel. Ezalatt egyébként olyan természetes vagy jogi személyt kell érteni, akik vagy amelyek az adott tagállamban megfelelő engedéllyel rendelkeznek ahhoz, hogy a képviselő által kötött munka- vagy szolgáltatási szerződésekkel kapcsolatos adó- és társadalombiztosítási ügyeket szakszerűen intézzék.

A NAV már két alkalommal tartott házkutatást a DatAdat-ügyben, a cég kapcsán az adóhatóság költségvetési csalás miatt folytat nyomozást.

Cikkünk megjelenése után reagált a sajtóban megjelent cikkekre a DatAdat és Bajnai Gordon kisebbségi tulajdonos is. Állításuk szerint tisztességesen működik a cég, nem csaltak adót, minden jogszabályt betartottak. Nyilatkozatukat itt és itt olvashatják.

és kisebbségi tulajdonos is. Állításuk szerint tisztességesen működik a cég, nem csaltak adót, minden jogszabályt betartottak. Nyilatkozatukat és olvashatják.

Nyitókép: Montázs/Mandiner

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
buvu
2022. október 26. 10:57
Szegi az új szilícium-völgy, ezt senki nem tudja?
pollip
2022. október 26. 07:54
Ki ez a Tóth Józsefné? Az dk-s ez a lényeg portálnak is ő a könyvelője. Olyan érzésem van, ha kiderül, hogy valami nem stimmel, Tóth Józsefné egyedül fogja elvinni a balhét.
Srptk
2022. október 26. 06:16
Csodálkozom, hogy nem gyúlt lángra az épület, mielőtt odaér a NAV.
5m007h 0p3ra70r
2022. október 26. 04:40
Elkúrták. Ezt is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!