A Gyurcsány-párt EP-képviselőjének kifizetőhelye is azon a borsodi településen székel, ahol a DatAdat könyvelését megtalálták

2022. október 25. 11:27

Nem csitul a felhajtás DatAdat-ügyben.

2022. október 25. 11:27
null

Mint arról korábban lapunk is beszámolt, „elkóricált” a DatAdat könyvelése, egy borsodi kis faluban, Szegiben találhatott rá a NAV.

A cég ügyvezetője is megszólalt

Megírtuk azt is, hogy Szigetvári Viktor a Telexnek adott interjújában elmondta, az amerikai tulajdonostól elkülönülten működő magyar társaság könyvelését alapítása óta ugyanaz a könyvelőiroda végzi. Szigetvári úgy fogalmazott,

– hozzátéve, hogy a cég is és a könyvelő is minden jogszabályt betartva végzi a tevékenységét. Erről bővebben itt írtunk.

„Borsodban is működhetnek tisztességes könyvelők" - reagált a DatAdat, miért ott vannak a könyvelési adataik

Szigetvári Viktor reagált arra, miért egy háromszáz fős faluban találtak rá a cég adataira.

Nem csitul a felhajtás az ügyben

A DatAdat-ügy kapcsán azonban nem csitul a felhajtás. A Magyar Nemzet hétfői cikkében például rámutatott:

a Gyurcsány-párt EP-képviselőjéhez kapcsolódó cég is Szegiben működik.

Mint a lap kiszúrta: a Legal and Finance a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció uniós politikusának, Dobrev Klárának kifizetőhelye.

Fotó: Képernyőkép/Opten
Fotó: Képernyőkép/Opten

EU-s adatlapján ugyanis Dobrev Klára éppen a Legal and Finance Kft.-t tüntette fel az említett tevékenységgel összefüggésben.

Fotó: Magyar Nemzet
Fotó: Magyar Nemzet

„A kifizetőhelyek olyan természetes vagy jogi személyek, akik vagy amelyek az adott tagállamban megfelelő engedéllyel rendelkeznek ahhoz, hogy a képviselő által kötött munka- vagy szolgáltatási szerződésekkel kapcsolatos adó- és társadalombiztosítási ügyeket szakszerűen intézzék” – írja a Magyar Nemzet.

– írja a Magyar Nemzet.

Cikkünk megjelenése után reagált a sajtóban megjelent cikkekre a DatAdat és Bajnai Gordon kisebbségi tulajdonos is. Állításuk szerint tisztességesen működik a cég, nem csaltak adót, minden jogszabályt betartottak. Nyilatkozatukat itt és itt olvashatják.

és kisebbségi tulajdonos is. Állításuk szerint tisztességesen működik a cég, nem csaltak adót, minden jogszabályt betartottak. Nyilatkozatukat és olvashatják.

Címlapkép: Montázs/Mandiner

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jooee
2022. október 25. 21:21
Ez egy újabb bizonyíték arra, hogy ez nem párt, hanem egy bűnszervezet.
Sorted87
2022. október 25. 19:00
Hát nem egy Felcsút! :D
KBA98
2022. október 25. 18:47
...hogy mik vannak elvtársak?
bagira
2022. október 25. 17:31
Aggódó küldöttséget küldenek hazánkba , Ursulához ,Csehhez , fogtündérhez küldjék vissza.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!