Kifelejtett pár milliót a vagyonnyilatkozatából a DK pesterzsébeti erős embere

2022. szeptember 12. 12:34

A DK Fekete Katalint jelöli az alpolgármesteri posztra még úgy is, hogy az önkormányzati képviselő kihagyott ezt-azt a vagyonnyilatkozatából.

2022. szeptember 12. 12:34
null
Bokor Gábor
Bokor Gábor

Mint arról a Mandineren is beszámoltunk, a taxikártya-botrányba és az üzemanyaggal kapcsolatos gyanús ügyekbe belebukó Nemes László helyére új alpolgármestert kell ültetni Pesterzsébeten. Lapunk úgy értesült, hogy a Demokratikus Koalíció azt szeretné, ha a megüresedett posztra Fekete Katalin helyi önkormányzati képviselő kerülne. 

A megjelent információk szerint Fekete a vagyonnyilatkozatában megfeledkezett feltüntetni pár millió forintot és pár szerződést. A politikus nyilvánosan elérhető vagyonnyilatkozataiban nem szerepel, hogy valójában éveken át szerződésben állt a soroksári önkormányzattal, ahonnan rendszeres bevétele volt. Az Adatradar szerint több mint hatmillió forint bevallását nem írta le a DK-s képviselő az évek során. 

A Pesterzsébeten 2014 óta képviselő Fekete többször is szerződést kötött Soroksár önkormányzatával. A Mandiner megkeresésére a XXIII. kerület jegyzője azt válaszolta, hogy Fekete Katalinnal a XXIII. kerület 2019 óta 3 alkalommal (2020., 2021. és 2022. évben) kötött tanácsadási feladatok ellátására megbízási szerződést, bruttó 200.000,- Ft/hó térítési díj ellenében.

Fekete Katalin Fotó: Pesterzsébet.hu
Fekete Katalin Fotó: Pesterzsébet.hu

Egyúttal tájékoztatom, hogy Fekete Katalin és Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzata között a megbízási szerződés 2022. július 31. nappal közös megegyezéssel megszüntetésre került”

– közölte Soroksár jegyzője lapunkkal. 

A baloldali politikus feladatai között szerepelt, többek között a Fővárosi Közgyűlés által a polgármesternek meghatározott feladatok koordinálása; a Fővárosi Közgyűlési anyagok rendszerezése, azok kivonatolása; kapcsolattartás a Főpolgármesteri Hivatal ügyosztályaival, illetve a Fővárosi Önkormányzat bizottságaival.

Fekete Katalin vagyonnyilatkozataiban szerepel, hogy korábban havi bruttó 450 ezerért tanácsadóként tevékenykedik a Főpolgármesteri Hivatalnál, valamint bruttó 241 500 forintért a FŐKÉTÜSZ felügyelőbizottságában is benne volt. Az idei bevallásában utóbbi már nem szerepel, azonban tanácsadói bére jócskán megugrott, most már bruttó 700 ezer forintot vihet haza havonta. 

Telefonon kerestük a DK politikusát, aki tagadta, hogy kapcsolatban áll a soroksári önkormányzattal, úgy fogalmazott, nem is érti az egészet, azt azonban megerősítette, hogy a Gyurcsány-párt valóban őt szeretné alpolgármesternek. 

Nyitókép: A pesterzsébeti DK Facebook-oldala. A képet időközben törölték, de az internet nem felejt.

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nomatter
2022. szeptember 12. 15:08
A XV. kerület DK-s országgyűlési képviselője egy börtönviselt bűnöző. XVIII. kerület DK-s polgármestere zűrös ügyekbe keveredett. A XI. kerület polgármester hitlerista. Szombathelyen Dr. Czeglédi Csaba elhíresült sikkasztásért elitélt DK-s képviselő, Gyurcsány hitelezte EU forrásokból. És akkor még nem tudjuk, hogy a az országban működő DK-s alpolgármesterek, önkormányzati képviselők milyen zavaros ügyekben vesznek rész. Fel kellene ezeket deríteni.
Pierre
2022. szeptember 12. 14:37
abbol a vagyonnyilatkozatbol, ami mar jogilag semmit nem er, kulonosen a legutobbi torvenymodositas ota. Es amibol minden evben vagyonokat felejtenek ki a fideszes politikusok. A valosaggal kellene foglalkozni, mert emberek fognak itt pillanatokon belul pusztulni, megfagyni, ehenhalni!
2022. szeptember 12. 13:35
De a soroksáriaknak nem volt erre emberük? Ellenben ebből vissza lehetett osztani....
Kemenesfalvi
2022. szeptember 12. 13:23
Ez olyan szép, hogy már ronda.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!