A taxizási botránya után hivatali tankolása miatt is magyarázkodhat a DK-s alpolgármester

2022. július 31. 09:00

2,6 millió forintért tankolt üzemanyagot a DK-s Nemes László pesterzsébeti alpolgármester 2019 ősze óta – derítette ki az Adatradar.hu. A gyurcsányista politikus nemrég a taxihasználata miatt került a hírekbe.

2022. július 31. 09:00
null
Joó István
Joó István

Ami a legújabb, üzemanyag-vásárlási DK-botrányt illeti: az adatradar.hu tényfeltártó portál kiszámolta: elvileg annyit használta a szóban forgó alpolgármester, Nemes László a Skoda Octaviáját, hogy

körülbelül összesen háromszor kerülhette meg a Földet – ha ugyan valóban így történt.

Demjanovich Orsolya pesterzsébeti jegyző mindenesetre  elmondta: az alpolgármester négy üzemanyagkártyát használt a majdnem három év folyamán. Az egyik kártya kifejezetten biankó jellegű volt, vagyis nem volt rendszámhoz kötve a használata. Bárki bármilyen gépkocsival igénybe vehette a kártyát kibocsátó töltőállomásokon. Ez a jolly joker plasztiklapocska 2020 nyarán volt a Gyurcsány-párt vezető helyi politikusának a birtokában. Bárhogy számítjuk, ezen a nyáron olyan kirívó volt az üzem-, illetve kenőanyag-vásárlása a baloldali alpolgármesternek, hogy pusztán ezen a nyáron mintegy „kétszer sikerült megkerülnie a Földet” Nemesnek.

Valószínűbb, hogy mások is vígan használhatták a pesterzsébeti DK-s vezető politikus valamelyik önkormányzati (tehát közpénz-megcsapolásra alkalmas) üzemanyagkártyáját. Hogy miért meri ezt lapunk feltételezni? Nos, az adatradar korábbi adatigénylése során Nemes László már lebukott: taxikártyájával (mert persze az is volt neki) utazhatott a – szintén önkormányzati képviselő – neje, valamint lánya is, pár további hölgy, sőt, a kerületi honlap egyik szerkesztője. Az ügy miatt előbb Buc-Horváth Gabriella fideszes önkormányzati képviselő tett feljelentést, majd végül kénytelen-kelletlen az egész önkormányzat is, ahogy arról korábban beszámoltunk.

Az üzemanyag címén eltapsolt 2,598 millió forint persze nem jöhetett volna ki a rendszámra kiállított üzemanyagkártyák úgyszintén kényszeres használata nélkül. Hogy érezzük a mértéket, pusztán 2020 szeptemberében 110 ezer, októberben 120 ezer forint üzemanyag, illetve kenőanyag vásárlásáról szólt a kártyahasználat.

A XX. kerületi, Nemes László nevével fémjelzett balhéhoz hozzátartozhat, hogy

csúnya kiszorítósdi folyik a kerületi önkormányzat baloldali többségén belül.

Egy MSZP-s képviselő lapunknak névtelenül elmondta, a Demokratikus Koalíció közvetlenül a legutóbbi országgyűlési választások előtt, tehát idén kora tavasszal bejelentette határozott igényét egy harmadik alpolgármesterre, melyet természetesen szintén a DK adna. (Jelenleg tehát két alpolgármester van, a szocialista Kovács Eszter és Nemes.)

Értesülésünk szerint a belháború azzal robbant ki, hogy

az MSZP kategorikusan elzárkózik egy másik DK-s alpolgármesterré emelésétől.

Közben folyik az az országos tendencia, hogy MSZP-seket próbálnak elszipkázni Gyurcsány Ferenc pártja számára. Csaszny Márton képviselő éppen ilyen út felén tart: még nem DK-s, de már elhagyta a XX. kerületi MSZP-frakciót és a 4 DK-ssal, illetve szövetségeseivel szavaz.

Mint megtudtuk, a DK megüzente a szocialistáknak, hogy MSZP-s előterjesztéseket a baloldal többi része nem fog megszavazni. A helyzet tehát az, hogy a XX. kerületben

a baloldali koalíció gátlástalanul kivetette magából a helyi szocialista – három főre apadt – MSZP-frakciót

a hatalomból, amely így egy DK-Momentum-LMP-Párbeszéd-Jobbik szövetséggel találta szemben magát. (Szabados Ákos független polgármestert a Fidesz-KDNP támogatta 2019-ben; a jobboldali kormányerő azonban mindössze 4 tagú ebben a hagyományosan baloldali budapesti kerületben.)

Vagyis: bár helyben a DK a vele szavazókkal együtt jóval erősebb az elődpártjánál, ám az MSZP (akarva? akaratlanul?) némi etikai fölénybe került az őt eltaposni próbáló Gyurcsány-párttal szemben Pesterzsébeten.

Nyitókép: Nemes Lászó hivatalos Facebook-oldala
 

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
APESZ72
2022. július 31. 22:40
Már első ránézésre is látszik, hogy egy jól képzett, kiváló reál egyetemet végzett, az ipar vezető vállalatainál évtizedeket lehúzó, nagy tapasztalattal rendelkező, karakteres és céltudatos vezetőről van szó. Jaa neem Ez csak egy kupac szar, amiből több tízezer gőzölög a magyar államigazgatásban. Agyatlan, alkalmatlan, gusztustalan idióták, akik bármiféle rátermettség nélkül, szervezeti és erkölcsi kontroll nélkül szórják/lopják/sikkasztják az adófizetők pénzét. Ez a magyar állam valódi rákfenéje.
Lajoss
2022. július 31. 22:05
A Völnernek a haja szála sem görbült a százmilliós korrupció után..még végkielégítést is kapott..
Jooee
2022. július 31. 21:23
A libsiknél ez az erkölcsi szint. Lopjunk mindent, ami mozdítható!
olajfa1
2022. július 31. 19:03
-HAZUDIK REGGEL ÉJJEL MEG ESTE- Erről lehet megismerni a DK-sokat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!