A család is használhatta a DK-s alpolgármester önkormányzati taxikártyáját

2022. július 19. 20:57

Érik az újabb botrány: taxikártyákkal trükközhetett a gyurcsányista politikus és családja.

2022. július 19. 20:57
null

Az Adatradar kedden robbantotta a hírt, miszerint a XX. kerületi DK-s politikus Nemes László családja visszaélhetett az önkormányzati taxikártyákkal. A portál úgy tudja, hogy Pesterzsébet gyurcsányista alpolgármesterének felesége és lánya is előszeretettel vehette igénybe a kártyát. Azt írják, rajtuk kívül a kerület egyik külsős informatikusa és ismeretlen nők is használhatták a közpénzből finanszírozott a kártyákat. A lap megnézte a számlákat, melyek tanúsága szerint az elmúlt években magáncélra használhatták az önkormányzati taxikártyát, a bizonylatokon leggyakrabban nem is a saját, hanem a lánya és a felesége neve volt megrendelőként.

Nemes László lánya volt a legnagyobb fuvaroztatott, úgy tudni, az önkormányzati választások óta N. Dóra több mint félmillió forintot furikázott el és összesen 129 alkalommal rendelt és fizetett taxit az apja kártyájával. A lánnyal '18-ban és '19-ben is kötöttek egy egy 200- és egy 210-ezer forintos szolgáltatási szerződést, melynek tárgya „tér-tánc-zene művészeti tevékenység” volt.

 

Nem egyszer komplett körutakat tett a városban, háromszor, akár négyszer is fuvarozták egyetlen nap leforgása alatt”

– írja a lap.

Nemes László felesége a kerületben önkormányzati képviselő, azonban a jegyző tájékoztatása szerint a taxikártyák névre szólóak és a tisztségviselőknek járnak, így egyik sem foroghatna szabályosan családi körben. Nemesné is nagy előszeretettel fuvaroztatja magát, 45 alkalommal és csaknem 200 ezer forint értékben utazgathatott taxival az adófizetők pénzén. A célállomások gyakran nem is a kerületben voltak a portál szerint, amely hozzáteszi, nagy valószínűséggel nem is hivatalos ügyben történhetett ilyenkor a fuvar. 

Olyanok is használhatták Nemes kártyáját, mint Almádi Gábor, a kerület honlapjának egyik fejlesztője, akivel több ízben, milliós nagyságban kötött szerződést a kerület. 

Rejtély, hogy egy informatikust miért utaztat a hivatali elszámolás terhére a DK-s alpolgármester. Ráadásul 19 alkalommal, 77 610-ért!   

– fogalmaz az adatradar.hu

Nemes összesen 33-szor rendelt taxit, és 135 730 forintot autózott el.

Kiemelt kép: PESTERZSÉBETI DK FACEBOOK

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2022. július 20. 12:59
Hatalmas leleplezés..ehhez képest a Völner államtitkár százmilliói sehol sincsenek..
istvanpeter
2022. július 20. 11:48
Hát azé' van a taxi!
Tarhonya
2022. július 20. 11:45
,,...Szépek a csöcseid Lacci! Zewa WC papírral törölgeted?..."
csulak
2022. július 20. 11:01
Butapest valasztott, most fizet !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!