Belebukott a taxikártyás és tankolási botrányba Pesterzsébet DK-s alpolgármestere

2022. augusztus 19. 22:30

Még saját önkormányzata is feljelentette Nemes Lászlót.

2022. augusztus 19. 22:30
null
Bokor Gábor

Nemes László egy pesterzsébeti Facebook-csoportban jelentette be, hogy lemond alpolgármesteri pozíciójáról.

Mint arról portálunk is beszámolt, családja is használhatta a DK-s politikus önkormányzati taxikártyáját.

, családja is használhatta a DK-s politikus önkormányzati taxikártyáját.

Sajtóhírek szerint Nemes László lánya például az önkormányzati választások óta több mint félmillió forintot „furikázhatott el” és összesen 129 alkalommal rendelt és fizetett taxit apja kártyájával.

Nemes úr úgy védekezik, hogy visszafizeti a taxizásra fordított összeget az önkormányzatnak, mondván, nem akar nyomozni, pontosan ki, mikor, mire használta a kártyáját”

mondta portálunknak Buc-Horváth Gabriella, a kerület kormánypárti képviselője.

Saját önkormányzata is feljelentést tett Nemes ellen

Mint megírtuk, a Fidesz-frakció mellett még saját önkormányzata is feljelentést tett Nemes ellen. Információinkat a hivatal is megerősítette: Demjanovich Orsolya jegyző a Mandinernek küldött válaszában kifejtette, az alpolgármester a Polgármesteri Hivatal számlájára 1.057.760 forintot utalt át „Nemes László felmerült taxi költségek térítése” közleménnyel.

Az átutalás pontos időszaka, jogalapja és összegszerűsége egyelőre nem értelmezhető, a Hivatal még vizsgálja, hogy mi a jogszerű teendő a befizetéssel, jelenleg függőben tartjuk”

– közölte.  

Majd' hatvan liter üzemanyag az ötven literes tankba

A pesterzsébeti politikus ráadásul a tankolás kapcsán is kérdéses helyzetbe került. 2,6 millió forintért tankolt ugyanis üzemanyagot 2019 ősze óta Skoda Octaviájába. Elvileg.

Demjanovich Orsolya pesterzsébeti jegyző az ügy kapcsán elmondta: az alpolgármester négy üzemanyagkártyát használt a majdnem három év folyamán. Az egyik kártya ráadásul kifejezetten biankó jellegű volt, vagyis nem volt rendszámhoz kötve a használata.

A Gyurcsány-párti politikusnak egy dízeles Skoda Octaviája van, de volt idő, amikor benzinre is költött, nem is keveset. A dízeles Skoda Octaviának a gyártó tájékoztatása szerint 50 literes a tankja, ám a politikusnak ugyanakkor sikerült időnként többet, akár 57 litert is beletöltenie.

Nyitókép: Facebook

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robertoo
2022. augusztus 21. 23:10
Ki ez a csöcsös, vén majom?
toyoda
2022. augusztus 20. 14:13
Nem is tudom, ez a DK egy igazi igénytelen, kopott, nyomorék, erőszakos, velejéig irigy csürhe. Undorodom tőlük.
llnnhegyi
2022. augusztus 20. 13:15
Gyurcsány Ferenc a példaképük. (Motim privatizáció) Lopni ,lopni határtalanul! A DK jelszava! Áramot (bitcoin bányászat) Benzint! ------ Készülünk! Mondja,rikoltozza, mindennap részegen, a Feri vezér! Börtönbe? Ott a helyetek!
Lobodi
2022. augusztus 20. 11:23
Dékás nagyon demokratikus libsi tolvaj geci.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!