Egyelőre nincs döntés arról, miként kell majd fűteni az iskolákat

2022. augusztus 16. 17:34

A Belügyminisztérium a portálunknak küldött válaszában leszögezte, nem született még kormányzati döntés a témában.

2022. augusztus 16. 17:34
null

A Belügyminisztérium jelezte, semmiféle döntés, parancs vagy utasítás nem született még, ahogy jogszabály sem keletkezett az iskolák fűtésével kapcsolatban. Leszögezték, hogy évtizedek óta érvényben van az is, hogy legalább 20 Celsius-fokosra kell fűteni az iskolákat. 

 

Ez nem jelenti azt, hogy többet ne lehetne. Az oktatási intézmények fűtése mindenhol megoldott”

– jelezték. 

Leszögezték, a kormány a háború és a brüsszeli szankciók okozta európai energiaválság ellenére is normális tanévre készül, az iskolákat az eddig megszokottaknak megfelelően tervezik fűteni, ha azt az európai energiahelyzet azt megengedi.

Minden lehetőségre fel kell készülnünk, arra a szélsőséges esetre is, hogy Európában nem lesz elég gáz”

– küldték meg a Mandinernek, majd hozzátették, a gázfűtés hiánya akár a magyar lakosságot – így az iskolákat is - elérheti, a kormány ezért rendelt el energia-veszélyhelyzetet, további gázvásárlást és a gáz kitermelés fokozását.

A jogszabály értelmében tantermen kívüli, digitális munkarendet a köznevelésért felelős miniszter rendelhet el, ilyen döntés nem született. A Belügyminisztérium folyamatosan figyelemmel kíséri a nemzetközi és a hazai fejleményeket.

Nyitókép: MTI/Komka Péter

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
erdei nyezega
2022. augusztus 17. 13:17
olcsó orosz gázzal basszátok meg!...mivel mással?.....ez kérdés volt?
Bolognese
2022. augusztus 17. 11:19
MIÉRT NEM VEZETIK BE A MAGYARORSZÁGI ÁLLAMI INTÉZMÉNYEKBE A GEOTERMIKUS FŰTÉST???
MaBaker
2022. augusztus 17. 10:06
Egy biztos. Leszarom hogy ki lesz akkor kormányon, de ha a parlamentben melegebb lesz mint az iskolákban, akkor annak a kormánynak mennie kell!
BartSimpson
2022. augusztus 16. 21:47
Nem értem mi a probléma ? Csak nem hazudtak az elvtársak ? Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva. Az orosz gázszállítások stabilitása biztosított Magyarország felé 2036-ig és „az is fontos, hogy ma Magyarország az európai piaci árnál ötször olcsóbban vásárol orosz gázt” – jelentette ki az Orbán Viktor magyar kormányfővel folytatott tárgyalás első, nyilvános része során Vlagyimir Putyin orosz elnök az orosz TASZSZ tudósítása szerint. A RIA és az RT tudósításai szerint pedig mindketten azt is mondták, hogy ma Magyarország veszi egész Európában a legolcsóbban az orosz gázt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!