Az orosz állami TV-n bejelentették: 3 nap alatt legyőznék a NATO-erőket a Suwalki-folyosónál

2022. július 01. 17:31

„Ha a lendület a mi oldalunkon van, három nap alatt lezárul az offenzíva” – fogalmazott az orosz biztonságpolitikai szakértő.

2022. július 01. 17:31
null

Az orosz haderő 3 nap alatt meghódítaná a Suwalki-folyosót, mellyel „blokádmentesíteni” lehetne Litvániát – fogalmazott egy orosz biztonságpolitikai szakértő, aki az orosz állami médiában nyilatkozott.

A Suwalki-folyosó a lengyel-litván határon található, amely

egy stratégiai fontosságú összekötő-útvonal lehet Kalinyingrád és Fehéroroszország között.

A NATO jelentős mennyiségű katonai jelenléttel őrzi a térséget.

„Nem nagy ez a terület, 60 kilométer.

– mondta a szakértő a Meszto Vsztrecsi nevű műsoron.

A Suwalki-folyosó most azért került ismét a közbeszéd középpontjába, mert Litvánia számos kritikus fontosságú orosz árucikk importját blokkolja Kalinyingrád felé. Az elmúlt napokban kiszivárgott, hogy az EU hajlik arra, hogy kivételt tegyen Kalinyingrád esetében az embargók alól, viszont Litvánia felől egyelőre az a kommunikáció érkezik, hogy nem szeretnék feloldani az orosz árucikkekre kivetett korlátozásokat.

 

Kapcsolódó 

Itt támadhatja meg Putyin a NATO-t, ha kitör a világháború. Bővebben... Kitörhet a harmadik világháború a Baltikum miatt? Bővebben... Suwałki: lehet-e atomháború egy baltikumi konfliktusból? Bővebben...

Kitörhet a harmadik világháború a Baltikum miatt?Suwałki: lehet-e atomháború egy baltikumi konfliktusból?

Nyitó:  AFP

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2022. július 02. 12:58
majd ugy csinaljak hogy a feheroroszok tamadtak nem az oroszok persze az csak ugy lesz feherorosz nato konfliktus mint a mostani orosz ukran
LancelotDuLac
2022. július 02. 08:51
xDDDDDDDDDDDDDDD
LouieS
2022. július 02. 08:44
Kicsit szerényebben! Ukrajna ellen is eléggé lassan megy, már 4 hónapja. Pedig az elég messze áll a NATO haderőtől mennyiségileg. Igen, tudom, használnak NATO haditechnikát de messze nem annyit mint amit a NATO bevetne, ha az oroszok megtámadnák Litvániát.
Gèbi
2022. július 02. 08:12
India, Irán, Brazília, Dél-Afrika, Argentína.........stb
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!