Lázár János: A Fidesz egy erős és jó jelöltet fog állítani Vásárhelyen az önkormányzati választáson (videó)

2022. július 21. 17:05

Az Építési és Beruházási Minisztérium vezetője a Rádió7 Közös nevező című műsorának adott interjút.

2022. július 21. 17:05
null

Lázár János, Hódmezővásárhely és Makó térségének országgyűlési képviselője csütörtökön interjút adott a Rádió7 Közös nevező című műsorában – számolt be a promenad24.hu. A honatya a beszélgetés során rámutatott arra, hogy

A polgári oldal senkit sem hagy az út szélén

Majd reflektálva a kormány csütörtökön bejelentett új rezsiszabályaira reflektálva elmondta, a kormány az egyre romló gazdasági és háborús helyzetben a lakosság négyötöde számára megvédte a rezsicsökkentést, még az átlagfogyasztás felett sem kell teljes piaci árat fizetni. Hozzátette:

a polgári oldal viszont senkit sem hagy az út szélén, mindenkinek segít, aki rászorul”.

„Kevesebből többet kell fejleszteni”

Az országgyűlési képviselő, aki egyben az Építési és Beruházási Minisztérium tárcavezetője is, a rádióműsorban ismertette: folyamatban van a mintegy 10 milliárd forintnyi állami beruházás felülvizsgálata, ennek során „súlyos döntéseket kellett meghozni”. „A következő időszakban kevesebből többet kell fejleszteni, jobban megfontolva, teljes egészében újragondolva egy új struktúrát kell építeni.” A már zajló projekteket a tárca konszolidálja, a gazdasági változások nyomán felmerülő többletköltségeket végiggondolja a beruházásokban érintett szereplőkkel közösen. Ahol viszont még nem nyílt meg az építési napló, azokat a projekteket felfüggesztik, átütemezik, és más műszaki tartalommal valósítják majd meg később – ismertette Lázár János.

 „Ilyen volt például az M76-os autópálya megépítésének a felfüggesztése, felülvizsgálata és elhalasztása Zalaegerszeg és az M7-es között, ez 360 milliárdos beruházás. Ilyen volt a Fertő-tavi beruházás felfüggesztése 80 milliárd forint értékben, a Bicske Budapest autópálya hatsávosítása 390 milliárd forint értékben, az M100-as Esztergom és az M1-es között 290 milliárd forint értékben. De ilyen volt a Testnevelési Egyetem 100 milliárd forint értékben, illetve Iparművészeti Múzeum 50 milliárd forint értékben” – sorolta a miniszter.

Arról is beszámolt, hogy a tárcája szeptember végéig benyújtja az állami beruházások rendjéről szóló, 2023. január 1-jével életbe lévő új törvény javaslatát, amely a terveik szerint teljesen

Lázár azt mondta: új beszerzési rendszerben, új pályáztatási rendszerben, új tervezési rendszerben, új elszámolási rendszerben új pénzügyi-gazdasági viszonyokat fognak teremteni, „tiszta vizet öntenek a pohárba, sokkal átláthatóbb, sokkal egyszerűbb, az állam érdekeit sokkal jobban védő rendszer fog születni” – húzta alá.

A Fidesz jó és erős jelölttel készül 2024-ben Hódmezővásárhelyen

A fideszes képviselő a műsorban megerősítette, folyamatosak az egyeztetéseik Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármesterrel is.

– mutatott rá. 

„Nem könnyű a feladat, hiszen egy bukott miniszterelnök-jelölttel, egy bukott városvezetéssel és egy lényegében működésképtelen várossal nehéz együttműködni, ugyanakkor parlamenti képviselőként ezt kötelességemnek tartom. Igyekszem komolyan venni és betartani a fegyverszünetet, és arról beszélünk, amiben egyetértünk, nem arról, ami elválaszt. Vásárhelynek is több békére és kevesebb konfliktusra van szüksége. 2024 tavaszáig a béke és a nyugalom feltételeit szeretnénk megteremteni. Akkor, az önkormányzati választáson viszont a Fidesz egy erős és jó jelöltet fog állítani Vásárhelyen, vissza akarjuk szerezni a választók bizalmát.

 – fejtette ki Lázár János.

Nyitókép: Lázár János Facebook-oldala

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nakatomi
2022. július 21. 18:20
"Ahol viszont még nem nyílt meg az építési napló, azokat a projekteket felfüggesztik, átütemezik, és más műszaki tartalommal valósítják majd meg később " Korábban Gulyás Gergely azt mondta a kormányinfón, hogy csak időben lesznek elcsúsztatva, elhalasztva ezek a beruházások. Arról nem volt szó, hogy más műszaki tartalommal valósítják meg vagyis, hogy kiherélik a projekteket. Bár korábban szimpatizáltam Lázárral, de azt követően, hogy kicsinálta Vitézy Dávidot nem sok bizalmam van benne.
Sincero
2022. július 21. 17:55
A mi leggyengébbünk többet ér, mint az ő legerősebbikük! Hajrá, Magyarország! Maki meg menjen vissza porszívókereskedőnek Amerikába. Ott magához méltó karriert futhat be. Gyuribá is cipőtisztító-fiúcskaként kezdte.
iimre
2022. július 21. 17:49
"Majd reflektálva a kormány csütörtökön bejelentett új rezsiszabályaira reflektálva elmondta..." Ööö... és nem reflektált valamit a Lázár? ;)
Da Vinci
2022. július 21. 17:45
Kérdés, hogy a vásárhelyiek mennyire tértek észhez!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!