Oroszország megtorlással fenyegeti Norvégiát

2022. június 29. 19:15

Az orosz külügyminisztérium behívta Norvégia oroszországi ügyvivőjét, hogy megvitassák a konfliktust kiváltó szankciókat.

2022. június 29. 19:15
null

Oroszország külügyminisztériuma szerdán közölte, hogy a Norvégia által bevezetett korlátozások akadályozzák az árukat az oroszok lakta települések számára a Svalbard sarkvidéki szigetcsoporton, és megtorló intézkedésekkel fenyegetőzött, hacsak Oslo nem oldja meg a problémát – adta hírül az Independent.

A Norvégia északi partja és az Északi-sark között félúton fekvő Svalbard az részét képezi, de

Oroszországnak az 1920-ban aláírt szerződés értelmében joga van kiaknázni a szigetcsoport természeti erőforrásait.

Norvégia – amely nem tagja az EU-nak, de EU-szankciókat alkalmaz Oroszországgal szemben – közölte: a szankciók nem érintik a Svalbard-szigetekre tartó hajókkal történő áruszállítást, de a szigetország oroszországi településeire szállított szállítmányok nagy része először egy ellenőrző ponton halad át Norvégia szárazföldjére, amely le van zárva a szankcionált áruk elől.

Az orosz külügyminisztérium behívta Norvégia ügyvivőjét, hogy

ellenvéleményt fogalmazzanak meg a korlátozásokkal kapcsolatban,

amelyek megzavarták a készletek szállítását, beleértve az élelmiszereket és az orvosi felszereléseket is.

Nyitófotó: AFP

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zuriktodor
2022. június 30. 08:10
Mekkora szemétláda a Nyugat. Amit itt-ott szankciókkal összevacakolnak, azt százszorosan veri le Putyin az Ukránokon. A végén tényleg teljesen felszámolja a szomszédos latorállamot.
kozakgabor
2022. június 30. 07:13
Mocskos, rohadt, züllött kapitalista nyugat nem bír magával, nem bír magával, addig fokozza a feszültséget, amíg ki nem pattint valami kurva nagy balhét. Az életünk, a létezésünk a tét.
Armageddon
2022. június 30. 06:27
"a szankciók nem érintik a Svalbard-szigetekre tartó hajókkal történő áruszállítást, de a szigetország oroszországi településeire szállított szállítmányok nagy része először egy ellenőrző ponton halad át Norvégia szárazföldjére, amely le van zárva a szankcionált áruk elől." Mijafaszt hoznak onnan? Élelmiszert, orvosi felszerelést? A sarkvidekről? Ennyire felmelegedett ott is? Vagy csak hazudik az orosz as usual.
Bell & Sebastian
2022. június 29. 20:50
A szofisztikált norvég válasz bicskanyitogató, azt visztek, amit akartok, de csak azt kapják, amit beengedünk. Norvég Alapok II.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!