Stummer János: A csicskaellenzéket most Mi Hazánk Mozgalomnak nevezik

2022. április 14. 10:13

„Egyre kevésbé bánja” hogy nem lépett át a Mi Hazánkba a jobbikos politikus, aki a választási eredményről azt mondta: „valami oka biztos van” a negyedik kétharmadnak.

2022. április 14. 10:13
null

Interjút adott a Telexnek Stummer János jobbikos politikus, a beszélgetésben a választási eredményekről, a Jobbikról, Jakab Péterről és a Mi Hazánk Mozgalom megerősödéséről kérdezték. 

Felidézték az interjúban, hogy Stummer volt az első jobbikos, aki nyíltan kritizálta Jakab Pétert a választás után, konkrétan „agresszív kismalacnak” hívta a pártelnököt. Elmondása szerint megkezdődtek a választást megvitató „belső párbeszédek”, ám ezeknek tartalmáról nem osztott meg részleteket. 

A Jobbik stabilitását és erejét az elmúlt másfél évtizedben többek között a fegyelmezettség adta”

– fogalmazott a képviselő, de hozzátette, hogy a párt az előző választásokhoz képest is gyengébben szerepelt: „2018-ban a 26 képviselői mandátumot katasztrofális eredményként éltük meg, és azt mélyen alulmúljuk most sajnos”.

Jakab Péter olcsó megoldása

A beszélgetésben kitértek arra is, hogy Jakab Péter a választási eredmények kihirdetése után Márki-Zay Péter nevezte meg felelősnek, úgy fogalmazva, hogy a hódmezővásárhelyi polgármester „nem leváltotta, hanem megbuktatta” az ellenzéket.  „A beszédfegyelemmel volt probléma az utóbbi hónapokban, de azt nem tudom, hogy ez ehhez az Armageddonhoz mekkora részben járult hozzá” – fogalmazott. 

Ismételten odaszúrt ugyanakkor több ellenzéki politikusnak is, így saját pártelnökének: 

Rendkívül olcsó megoldás, ha kijelölünk egyetlen felelőst, akire rá akarjuk húzni a vizes lepedőt. Ezeket az olcsó megoldásokat jó lenne az ellenzéki oldalon is elfelejteni, és felelősen állni ahhoz a kérdéshez, hogy miként sodródhattunk ismételten ebbe a helyzetbe”

– mondta.

„Csicskaellenzék”

Stummer nem értett egyet Balczó Zoltán azon megállapításával, miszerint a Jobbik történetében a DK-val kötött paktum lett volna a „Rubicon átlépése”. Azt azonban elismerte, hogy a Jobbik súlyos válságban van. 

„Itt van egy forráshiány miatt leépítés előtt álló szervezet, itt vannak a sebeiket nyalogató és a túlélésre berendezkedő szövetségesek,

a surranópályán pedig a csicskaellenzék szerepében feltűntek a régi ismerőseink, akiket most Mi Hazánk Mozgalomnak neveznek.

– fogalmazott.

Nyitókép: MTI / Soós Lajos

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szürkeSzarvas
2022. április 15. 14:13
Szegény "nemzeti radikálisok". Egyik oldalon-a Tucsek Laci,aki "átvitte a tüntetőket 2006 ban a tvhez,hogy a "gempáert dolgozó provokátoroknak " (Demokrata) legyen közönsége az odakészitett(!) kockakövekkel rendőrt dobálni,a Baló kocsijat benzinnel felgyujtani-majd a Laci a "rendőrbűnözök" kocsijában vigyorgott velük,miközban azok "szemkilövettek". A masik oldalon-a zsidóságaval hencegő gyurcsányista Jókób. A Stummer-a Szögi tanárúr veje-csalódá. Ilyen ostoba? Miert nem hagyja ott az egész árulós szintársulatot? :)
Peppa
2022. április 14. 19:11
Savanyú a parizer, Jani? A Mi Hazánknak ugyan kevesebb a mandátumuk, de megmaradt a gerincük. Ezt irigyled tőlük, te szarházi.
2022. április 14. 17:03
Csicska? Te putris cigány, mosd ki a zoknim!!!!!
Gèbi
2022. április 14. 15:58
Jancsika, tökéletesen látni, hogy mennyire savanyú a szőlő neked és majd megőrülsz, hogy le lettél cumiztatva. Az ostoba hazudozást meg hagyd a fenébe, hiteltelen vagy már évek óta. Jöttél volna te a Mi Hazánkba csak tudattuk veled (is), hogy gerincüket vesztett megélhetésiekre nincs szükségünk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!