Új korszak kezdődhet Magyarország életében

2022. április 27. 17:04

2022. április 27. 17:04
Constantinovits Milán

Lassan lecsillapodnak a választás vetette hullámok, a közélet iránti össztársadalmi érdeklődés a maga természetességével csökken. Az ellenzék ugyan még a gyászmunka első fázisát éli, ám ez is teljesen érthető. A túlfűtött, kormány­váltó vágyakhoz képest a hideg realitást nehéz kognitív disszonancia nélkül feldolgozni. A messiásvárássá fokozott balos közhangulatot a fájdalomcsillapítás váltotta fel, miközben a felelősséget rituálisan Márki-Zay Péterre hárítják egykori szövetségesei.

Kérdés persze, hogy hosszabb távon milyen következtetéseket fogalmaznak meg vélemény­vezéreik: Gyurcsánnyal újra vagy nélküle, összefogva, koordinálva, előválasztva, esetleg egyesülve? Van még pár évük, hogy kiötöljék, miként is szervírozzák a csoda­fogást a sikeréhes ellenzéki választó­polgároknak…

Tekintetünk azonban vessük a példátlanul erős felhatalmazással, negyedik kétharmaddal újraválasztott Orbán-kormányra. A hazánkat, következő évtizedünket, a magyarság sorsát meghatározó erő ugyanis továbbra is régi-új országvezetésünknél összpontosul. Három kulcsterület befolyásolhatja a jövőnket, amelynek sikeres menedzselése új történelmi korszakot nyithat előttünk.

A kormány­váltó vágyakhoz képest a hideg realitást nehéz kognitív disszonancia nélkül feldolgozni”
Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!