Donald Tusk ismét oroszbarátsággal vádolta Orbán Viktort

2022. március 22. 16:00

Az Európai Néppárt korábbi elnöke nem először illeti kritikával Magyarországot, amiért ki akar maradni a háborús konfliktusból.

2022. március 22. 16:00
null

A lengyel politikus Twitteren adott hangot véleményének: 

„A kormánypárti lap a NATO veszélyes javaslatairól ír. Valamint arról, hogy Orbán soha nem fog beleegyezni a békefenntartó katonai misszió küldésébe és az energiaszankciókba. Rólam pedig azt írják, hogy fenyegetést jelentek Magyarországra, mert kemény szankciókat és katonai támogatást követelek Ukrajnának. Orbán – Putyin legjobb szövetségese”.

Donald Tusk nem először nyilvánul meg negatív hangnemben Magyarországgal kapcsolatban. Mint ismeretes, a lengyel politikus az elmúlt hetekben számtalanszor kritizálta Magyarországot, mivel

a kormány az Ukrajnába történő fegyverszállításokkal szemben foglalt állását.

Donald Tusk március 15-én az ellenzéki pártok által tartott megemlékezésen mondott beszédet. A Néppárt korábbi elnöke felszólalásának központi eleme volt az ukrán helyzet, azonban magyar belpolitikai kérdésekben is több alkalommal megnyilvánult. 

Donald Tusk beszédét az alábbiakban tekintheti meg: 

Nyitókép: Peter Kohalmi / AFP

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makapaka2
2022. március 23. 15:47
Tuskot a normális lengyelek ugyanúgy megvetik, mint nálunk MZP-t.
Brandon the great Negro
2022. március 23. 08:43
Én azt gondoltam Tuskról, hogy képes racionális magatartásra.
Rizsa
2022. március 23. 08:12
Fogja még Tuskó az oroszok farkát szopni.
Takagi
2022. március 22. 21:29
Korrupt náci véleménye minket nem érdekel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!