Márki-Zay lengyel szövetségese, Donald Tusk a fegyverszállítás mellett kampányol

2022. március 21. 11:31

Pedig nemrég még a baloldal meghívására hazánkba érkező Tuskot is orosz kapcsolatokkal vádolták Lengyelországban.

2022. március 21. 11:31
null

Mielőtt kitört volna a háború, Donald Tusk február 23-án még pusztán a pénzügyi támogatások növelését követelte Ukrajnának – emlékeztet hétfői cikkében az Origo„Nem lehetünk álszentek, valószínűleg Lengyelországban senki sem akarja, hogy ez a konfliktus gyorsan kontinensméretű háborúvá fajuljon. Azon kell gondolkodunk, hogyan segítsük maximálisan Ukrajnát. Erősíteni kell a pénzügyi támogatást” – idézi a portál a lengyel poltikust.

Ezért is kritizálta hazánkat Tusk

Donald Tusk azonban nemcsak Ukrajna teljes segítése mellett állt ki, átfogó szankciókat követelve, a magyar kormányt is kritizálta, mert hazánk nem járult hozzá a fegyverszállítmányok átengedéséhez, noha a háború kitörése óta minden másban segítük az Ukrajnából, a háború elől menekülőket.

Miután Orbán Viktor miniszterelnök és Szijjártó Péter külügyminiszter bejelentette, hogy a magyar kormány nem járul hozzá az Ukrajnába küldött fegyverszállítmányok átengedéséhez, Tusk éles kritikával élt.

– írta Twitteren a politikus. 

Azaz, Tusk szerint a fegyverszállítmányokat át kellene engedni – és ezzel veszélybe sodorni Magyarországot” – teszi hozzá az Origo. Pedig az oroszok meglehetősen egyértelműen fogalmaztak

Putyin soha nem látott következményeket emlegetett arra az esetre, ha valaki kívülről beavatkozna az orosz-ukrán konfliktusba.

Erről itt írtunk bővebben.

Márki-Zay péter szövetségese, Donald Tusk mégis a fegyverszállítások mellett kampányolt.

Nemrég Tuskot is orosz kapcsolatokkal vádolták Lengyelországban

A politikus kijelentései kapcsán érdekesség, hogy bár Donald Tusk és a hazai baloldal is jellemzően Orbán Viktort támadja orosz kapcsolatokkal, nemrég még a meghívásukra hazánkba érkező Tuskot is orosz kapcsolatokkal vádolták Lengyelországban. Erről ide kattintva olvashat bővebben.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lofejazagyban
2022. március 21. 15:55
Tusk a "Nagy Oroszfaló"-ként akar visszatérni a lengyel belpolitikába. Azért az ukrán nácikért nem mindenki hallna meg szívesen, sőt az ukránokért sem https://www.thetimes.co.uk/article/fighting-russia-takes-focus-off-azov-battalions-nazi-roots-x07lkjl7r
iIonah
2022. március 21. 15:02
Tusk még a többi lengyel politikusnál is hülyébb.
Rocktoberi
2022. március 21. 14:48
Kezdem érteni az amerikai polák vicceket. A segghülye balfasz azokban viccekben a polák. Mindez a nem túl magas amerikai átlagintelligencia mellett. Biztos olyan jól sikerült a lengyeleknek a két eddigi világháború, hogy szeretnének egy harmadikat is.
zolizolizoltan
2022. március 21. 13:16
Putyin barbár. Viszont nekem gondot okoz, barbárnak tekintsem-e az orosz népet, hiszen a hírek szerint több mint 70 százaléka támogatja az ukrán háborút. Szeretném civilizáltnak tekinteni őket és mondhatnám, megtévesztette őket Putyin náci propagandája, de rögtön eszembe jut Grúzia ugyancsak barbár lerohanása, amely szinte nemrég, 2008-ban történt. Ebből tanulhatott volna az orosz nép. Ráadásul volt már értelmem '56-ban, felfogtam a ruszki kegyetlenséget és borzalom volt látni a halottainkat az utcámban. Most már csak az a kérdésem, hány generációra lesz hatással Putyin gyilkos, náci propagandája?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!