Szijjártó Péter: Nem küldünk sem fegyvert, sem katonát a háborúba

2022. március 16. 14:10

A Nemzetbiztonsági Operatív Törzs ülésén elhangzottakról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter számolt be közösségi oldalán.

2022. március 16. 14:10
null

Szerdán is ülésezett a Nemzetbiztonsági Operatív Törzs a kormányülést megelőzően. Ezen áttekintették az Ukrajnában zajló legújabb történéseket – mondta el Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalán közzétett videóban.

A tárcavezető hangsúlyozta, hogy a háborús cselekmények intenzitása az elmúlt időszakban sem csökkent. Majd azzal folytatta, hogy a diplomáciai erőfeszítések bár egyre erősebbek, de ezeknek az eredménye még nem látszik. „De bíznak benne, hogy az éppen videóformátumban zajló orosz-ukrán egyeztetések mihamarabb eredményre vezetnek” – mondta.

Szijjártó Péter a beszámolóját azzal folytatta, a menekültek száma folyamatosan nő, de Magyarország tud reagálni a megnövekedett terhelésre. „Az ideérkezőknek szállást és munkát is tudunk biztosítani” – jelentette ki.

„Ne engedjük beleprovokálni Magyarországot ebbe a háborúba”

A miniszter ismételten hangsúlyozta:

„Sziklaszilárd módon kitartunk azon álláspontunk mellett, hogy Magyarországon az emberek biztonságát garantáljuk és

ne engedjünk semmiféle provokációnak, ne engedjük beleprovokálni Magyarországot ebbe a háborúba. A történelmi tapasztalataink is ezt az álláspontot támasztják alá.”

Nem küldünk sem fegyvert, sem katonát a háborúba

A döntésünk érvényes, megmásíthatatlan:

nem küldünk sem fegyvert, sem katonát a háborúba, és továbbra sem engedjük halált okozó fegyverek átszállítását Magyarországon, bármilyen nyomás is nehezedjen ránk

– húzta alá Szijjártó Péter.

Nyitóképen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizálok
2022. március 16. 18:57
"Szijjártó Péter: Nem küldünk sem fegyvert, sem katonát a háborúba" Libsit se??? Azért nem kár, sőt.
files32
2022. március 16. 18:56
Ha a NATO azt mondja, akkor te csak annyit mondhatsz, hogy parancs, értettem, igaz Petike kisfiam?
foldizs
2022. március 16. 18:27
"nem küldünk sem fegyvert, sem katonát a háborúba, és továbbra sem engedjük halált okozó fegyverek átszállítását Magyarországon, bármilyen nyomás is nehezedjen ránk" ... azért persze csendben mindent megszavazunk, de otthon nem kötjük az emberek orrára!
antiochia
2022. március 16. 16:50
Picit olyan érzésem van MZP-vel kapcsolatban, mint mikor a Man in Blackben törlik az emlékeket. Tök mást mond, mint ahogy történt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!