Kiböjtöltük az új kormányfőt

2021. március 30. 13:58

A megbocsátás szellemében virágvasárnapra időzítette Matovič a lemondását!

2021. március 30. 13:58
Száraz Dénes

„Többhónapos civódás és többhetes kormányválság után rendeződni látszik a kormányválság Szlovákiában. Csak nehogy úgy rendeződjék, mint annak idején a szuezi válság, amelynek nyomai még napjainkban is éreztetik hatásukat egy állandósult izraeli-arab konfliktus formájában. Mindenesetre a lemondás időzítése fergetegesre sikeredett, legalábbis a kormányfő annak szánta.

Jézus virágvasárnap vonult be Jeruzsálembe, ő pedig aznap hagyta el a kormányfőséget. De nem a kormányt! Csak funkciót csereberélt a pénzügyminiszterrel. Heger még nem volt kormányfő, nem tudjuk, milyen lesz, Matovič már valószínűleg nem lesz az, mert tudjuk, milyen volt.  Pénzügyminiszter még nem volt, de sejtjük, milyen lesz. Heger már volt, olyan szagtalan, ízetlen. Ficonak pechje volt, mert az utódja, Pellegrini a fejére nőtt. Vajon Heger is ezt fogja tenni Matovičcsal? Szürkesége miatt nehezen elképzelhető.

Ficora ráuntak az emberek, sok volt belőle és az ügyleteiből. Matovičra még nem untak rá, csak megismerték rátermettlenségét. Az ellenzéki hőbölgésének még bedőltek, a kormányzási tehetetlenségének már nem. Bukása az őszi nagytesztelése óta, a kiismert csökönyössége miatt előre elkönyvelhető volt. Mit csinálhat ilyenkor a nagy ellenlábas Sulík? Annyi mindent mondott már, hogy mit fog csinálni, ha…

Aztán csinálta is, meg nem is! Lemondok, ha ő is lemond. Kilépek, ha ő marad. Mind lemondunk és mind kilépünk, de csak egy kicsit. Felfüggesztette a nem tudni, mit és hogyan! Egy önmagát felfüggesztett kormánypárt! A miniszteri bársonyszékből úgy állt fel a gazdasági miniszter, hogy még azt is megtiltotta a takarítónőnek, hogy valaki is odébb tolja és leporolja a sarát. Mert ő állítólag nem sáros! Dehogynem! Nyomkövetőivel, Korčokkal, Klusszal, Kolíkovával, Gröhlinggel együtt azok. A nagyhét és a szlovák politikai helyzet jelenlegi nagy kérdése az, hogy megbocsátani és felejteni lehetséges-e? Megtud-e bocsátani Matovič Sulíknak, Sulík Matovičnak és a nép mindkettőnek.

Matovič feltámadása nem várható a jövőben, de Sulíkék keresztre feszítése viszont igen, feltámadásukat viszont harmadszor már senki se fogja akarni!”

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luisbathhelena
2021. március 30. 19:59
Na ez van ha egy kis országban 4 kormányzópárt van. Káosz bekódolva.
bölcsbagoly
2021. március 30. 17:52
S ez miért jó nektek? Matovic legalább a V4-ben a helyén volt, az utódjai is ott lesz? Matovic ígért a magyaroknak, az utódja betartja majd?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!