Ebben is megcáfolták Magyar Pétert: közgazdász rántotta le a leplet több mítoszról is

Sebestyén Géza posztjában egyszerre cáfolta meg mind a kivándorlási, mind a hiányos nyelvtudással kapcsolatos tévhiteket.

Rengeteg cikk foglalkozott már a finomított cukrok káros hatásaival, ezért aztán sokan egészségük védelmében inkább a gyümölcscukrot részesítik előnyben. Számukra különösen rossz hír, hgy a medicalonline.hu oldalon idézett tanulmány megállapításai alapján fruktóz legalább annyira káros, mint a szőlőcukor, igaz, nem akkor, ha gyümölcsként fogyasztjuk, s van védekezés is ellene.
Számos metabolikus és idegrendszeri betegség hátterében áll az agysejtek genetikai működésének zavara. A University of California, Los Angeles (UCLA) kutatóinak vizsgálata szerint a nyugati táplálkozásban igen gyakori cukorféleség, a fruktóz számos olyan változást hoz létre az agysejtek genetikai működésében, amelyekről ismert, hogy többek között cukorbetegséget, kardiovaszkuláris megbetegedést, Alzheimer-kórt vagy figyelemhiányos hiperaktivitási zavart eredményeznek.
*Az anyag megjelentetését a Splendidea Communications Kft. támogatta