Egy fontos kampány, amit alig vesznek észre

2019. október 30. 23:50

Kissé elnyomja az állandósult helyi kormányválság zaja a romániai elnökválasztást, pedig nem lényegtelen kérdés, hogy ki kerül keleti szomszédunk elnöki székébe. A szász származású Klaus Iohannis elnök kényelmes pozícióból várja a ringbe kihívóit.

2019. október 30. 23:50
null
Sólyom István

Romániában hetek óta tart az elnökválasztási kampány, aminek leglátványosabb megnyilvánulása, hogy a jelölteknek a hivatalos kampánynyitó kezdetéig el kellett távolítaniuk a közterekről a választási molinóikat és óriásplakátjaikat. A választási törvény értelmében csak a polgármesteri hivatalok által erre a célra kijelölt helyeken szabad korteskedni, így a jelöltek már jóval a kampány hivatalos rajtja előtt teleplakátolták az országot,  a szóróanyagokra így a reklámtörvény előírásai vonatkoztak.  A voksolás kétfordulós, november 10-én járulnak először urnákhoz a választók. Ha egyik jelölt sem szerzi meg a szavazatok több mint felét, november 24-én tartják a második fordulót a két legjobban szereplő jelölt részvételével.

Az elnökválasztáson tizennégyen indulnak, közülük hatan parlamenti pártok támogatását élvezik, hat jelöltet parlamenten kívüli politikai alakulatok indítanak, ketten pedig függetlenként állnak rajthoz.

„A kormányválság miatt parkolópályára került az elnökválasztási kampány”
Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!