Nehéz lett volna ennél több hazugságot egy szuszra elmondania Orbánnak

2023. május 23. 21:08

Cseh Katalin
Facebook
Ma már Katarig kell repülni egy tisztességes Orbán-interjúért.

„Ma már Katarig kell repülni egy tisztességes Orbán-interjúért, de a válaszokban így sincs sok köszönet. A Bloomberg mai interjújában az orosz-ukrán háború, a magyar energiafüggőség és a nemzetközi kapcsolatok mellett a svéd NATO-csatlakozásról való szavazás hosszú hónapok óta történő halasztgatásáról is kérdezték Orbán Viktort.

A miniszterelnök szerint a két ország politikai kapcsolatai pocsékok, és bár kedveli az új miniszterelnököt, nem szeretné a konfliktusokat importálni a NATO-ba, és csak azok rendezése után lehet szó a csatlakozás megszavazásáról.

Nehéz lett volna ennél több hazugságot egy szuszra elmondania Orbánnak. Egyfelől a magyar-svéd kapcsolatok nem rosszak, maga mondta ki, hogy semmi baja nincs a svédekkel. Másfelől a Fidesz által kifogásolt politikai kritikák bel- és külpolitikában egyaránt mindennaposak, és hatalmas hópihéknek kell lenni ahhoz, hogy ilyesmit komoly politikusok egy védelmi együttműködésben felhánytorgassanak.

A nagyon fejlett svéd haderő NATO-hoz való csatlakozása egész Európa és így Magyarország érdeke is. A szervezet közgyűlésein nem egyes felek kétoldalú politikai vitáiról, hanem a minket védő katonai szövetség átfogó stratégiájáról és hadgyakorlatokról esik szó leginkább.

De ezt Orbán Viktor is pontosan tudja.

A sorozatos lódítások és zsarolások már senkit sem lepnek meg, de ez a folytatólagos aknamunka mindannyiunk biztonságát veszélyezteti, még akkor is, ha Svédország NATO-integrációja szerencsére már a Fidesztől függetlenül is folyamatban van. Ez egy nemzetbiztonsági jelentőségű kérdés, ez tisztesség kérdése. A miniszterelnök számára viszont csak egy a sok játszma közül.”

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 117 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés