Szijjártó helyretette a vádaskodókat: Magyarország békepártisága nem azt jelenti, hogy Oroszország megtarthatja a megszállt területeket

2023. március 26. 10:55
„A háború leállítása, és az, hogy leülünk az asztalhoz, nem jelenti azt, hogy elfogadjuk a status quót” – fogalmazott.

„A háború leállítása, és az, hogy leülünk az asztalhoz, nem jelenti azt, hogy elfogadjuk a status quót. Amikor a háború véget ér, és megkezdődnek a béketárgyalások, nem szükséges, hogy a határok ott legyenek, ahol a frontvonalak húzódnak. Ezt a saját történelmünkből is tudjuk. Hiszem, hogy a tűzszünetnek most kell eljönnie” – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az amerikai AP hírügynökségnek adott interjúban.

„Hát álljon már meg a menet" - Szijjártó megint odaszólt az amerikaiaknak

A külügyminiszter elmondta azt is, hogy a magyar parlament miért nem ratifikálta eddig Finnország és Svédország NATO-csatlakozását. Szerinte az elmúlt hónapokban „komoly aggodalmak merültek fel” Finnországgal és Svédországgal kapcsolatban, „főleg a két ország politikai elitjének Magyarországgal szembeni nagyon tiszteletlen viselkedése miatt”.

Szijjártó: Magyarország nem tudja támogatni Ukrajna EU-s és NATO-s integrációját, amíg a kárpátaljai magyar iskolák veszélyben vannak

 

***

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 254 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Így is meg lehet közeléteni ahogy írod, de csak akkor ha tényeket hagysz figyelmen kívül.

Ugyanis Ukrajna nagy területei eredetileg ősi orosz területek ahol oroszok élnek. Ahogy magyar és magyarok lakta területek vannak kárpátalján, felvidéken, erdélyben, stb. Oroszország békén is hagyta volna az ukránokat, ha azok békén hagyták volna az ukrajnán élő oroszokat. De a hülye ukránok erőszakkal ukránosítani akartak. Ahogy a felvidéken Benes dekrétumokkal a csehek űzték a felvidéki magyarokat és ahogy, pld. romániában ment a románosítás. Te pedig áldozatnak nézed az ukránokat? Azokat pedig, kiknek a jogait tiporták (és közben gyilkolták is) figyelmen kívül hagyod.

Magyarországnak nincs semmilyen mozgástere, a napi, egymásnak ellentmondó kormányzati nyilatkozatok is a tehetetlenséget, a sodródást igazolják, csak kérdőjeleket indukálnak a kormánypárti szavazókban is. Hangosan hősködünk, majd csendben besimulunk..........be kell jelenteni, hogy Magyarország, a többi uniós tagállamhoz hasonlóan nem egy szuverén ország.

A nyugati média lehozta Putyin azon nyilatkozatát, amelyben az elnök, nyugati elemzésekre is hivatkozva kifejtette, a NATO globális szövetség kidolgozásán munkálkodik - ismertek az Új-Zéland, Ausztrália, Dél-Korea, Japán kapcsán született ebbéli tervek - , amely hasonlít a náci Németország akkori szövetségépítő lépéseire - Putyin az olaszokat, a japánokat említette -, nincs különbség a két rendszerépítés között.
Érdekes lenne olvasni a magyar külügyminiszter véleményét is erről a véleményről, a tényleges folyamatokról. Ha létrejön ez a többek által vélelmezett NATO tengely, akkor a magyar bakák majd mennek Új-Zélandot is megvédeni adott esetben?
A magyarországi baloldali pártok miért nem követelik elődeikhez hasonlóan azt, hogy magyar bakák ne szolgáljanak idegenben........mint teszik ezt jelenleg.

Ezt írd meg a külügyminiszternek.....biztosan válaszolni fog.

Igen, csak akkor a kormány se tolja túl az önállóak vagyunk című propagandát, ízetlen tréfa.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés