„Hát álljon már meg a menet” – Szijjártó megint odaszólt az amerikaiaknak

2023. március 22. 20:08

A hír hallatán azonnal reagált David Pressman.

2023. március 22. 20:08
null

„Felháborító, hogy az amerikai külügyminisztérium más országok belügyeivel foglalkozik, és mindenfajta egyoldalú értesülésekre hivatkozva jelentést ír külföldi államok emberi jogi és egyéb helyzetéről” – húzta alá a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Szarajevóban.

A tárcavezető a boszniai kollégájával közösen tartott sajtótájékoztatóján az éves amerikai emberi jogi országjelentésekben Bosznia-Hercegovinával kapcsolatban taglalt aggályokat illetően azt közölte, hogy bár Elmedin Konakovic nem szorul a támogatására, mégis tiltakozásának kíván hangot adni az ügyben.

„Meg kell mondjam, én meg vagyok döbbenve, és minden évben újra és újra megdöbbenek, hogy az amerikai külügyminisztérium veszi magának a bátorságot ahhoz, hogy más országokat minősítgessen, és más országok belső kérdéseiről és helyzeteiről ilyen ex katedra kijelentéseket tegyen” – fogalmazott.

Én nem tudok arról, hogy Bosznia-Hercegovina külügyminisztériuma, és pláne az enyém jelentést írna más országok emberi jogi meg egyéb helyzetéről. Miért? Azért mert egyrészt nem dolgunk, másrészt semmi közünk hozzá” – tette hozzá.

„Felháborítónak és megdöbbentőnek tartom, hogy washingtoni bürokraták összeülnek, és mindenfajta egyoldalú értesülésekre hivatkozva, amelyeknek a finanszírozása sok esetben az Egyesült Államokból származik, tesznek ilyen kijelentéseket a mi országainkról.

mondta.

David Pressman budapesti amerikai nagykövet Szijjártó Péter kijelentéseire reagált a Twitter-oldalán„A Kreml évekig ostorozta az amerikai és az európai kormányokat az emberi jogok megsértésével kapcsolatos kritikájuk miatt” – állapította meg a nagykövet.

(MTI)

***

Nyitókép: Szijjártó Péter Facebook-oldala

Összesen 232 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy
2023. március 23. 22:12
Mi a kurva anyját keres még M.o.-on ez a rohadt tetves gyilkos gyereknyomorító rühes amcsi buzi??????????????????
Intar
2023. március 23. 18:59
Presman egy gyerekeket megrontó homokbánya, akit egy debil, magát összefosó-összehugyozó, állandóan felbukfencező pedofil nevezett ki.
dakotasámán
2023. március 23. 13:15
"„Hát álljon már meg a menet” – Szijjártó megint odaszólt az amerikaiaknak" baszki pincsi, ezek az usákok csak az erőből értenek. üzenj nekik hadat, mint horthy 44-ben, akkor talán befogják a pofájukat.
jánosbácsi
2023. március 23. 09:37
Repülős Peti nem tudja, hogy az erősebb kutya baszik a gyengébb meg szopik. Azzal sincs tisztában, hogy a pénz beszél kutyaszar táncol. Teccettek volna gazdaságilag erős Magyarországot építeni oszt akkor talán nagyobb tekintélye lenne a magyar kormánynak , mongyuk hasonló mint Ausztriának. Ausztria a háború utáni időszakban kevesebb Marshall segélyt kapott mint Magyarország az utóbbi harminc évben. Ausztria rövid időn belül Európa egyik leggazdagabb országa lett . Magyarország Európa egyik legszegényebb országa a tehetségtelen korrupt magyar politikai elitnek köszönhetően.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!