Vasárnap óraátállítás, emiatt módosulnak a menetrendek is

2023. március 25. 11:14
A 100E repülőtéri gyorsjárat változatlanul egész éjszaka közlekedik, de egyes járatok indulása néhány perccel módosulhat.

Vasárnap hajnali kettőkor három órára kell átállítani az órákat, emiatt több éjszakai belföldi és nemzetközi vonat, illetve néhány vidéki, valamint fővárosi buszjárat közlekedése is megváltozik – emlékeztet a Magyar Nemzet. A Volánbusz járatai közül az érdi, a kiskunhalasi és a hódmezővásárhelyi térségben módosul néhány éjszakai járat indulása. Szintén változik a Szeged és Hódmezővásárhely között közlekedő tram-train vasútvillamos közlekedése.

A fővárosban a legtöbb járat közlekedése nem változik, a 2 óra előtti és a 3 óra után indulásokat kell figyelni a menetrendben. Mivel egyes járatokat az óraátállítás időpontja menet közben ér, a 918-as, 937-es, 938-as, 940-es, 943-as, 948-as, 950-es és a 950A, a 956-os, 964-es, 972-es, 972B, 980-as, 990-es, 992-es, 994-es, 996-os, 998-as és a 999-es busz esetében egy-két indulás időpontja is változik. A 100E repülőtéri gyorsjárat változatlanul egész éjszaka közlekedik,

de egyes járatok indulása néhány perccel módosulhat.

Az óraátállítás több belföldi éjszakai vonatot is érint a Budapest–Esztergom, Budapest–Székesfehérvár, Budapest–Vác–Szob, Budapest–Cegléd–Szolnok–Debrecen-Nyíregyháza–Záhony, Debrecen–Nagykereki, Budapest–Újszász–Szolnok és a Budapest–Lajosmizse vonalakon. A szombaton induló éjszakai vonatok egyórás késéssel érkeznek meg külföldi célállomásukra, az éjszaka úton levő nemzetközi személyszállító vonatok is 60 perccel később érkeznek Budapestre.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba. Illusztráció.

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés