„Elvesszük a németek álmát, hogy saját autójuk és otthonuk legyen” – kemény üzenet a zöld főtanácsadótól

2023. február 20. 14:41
Katja Diehl német miniszteri tanácsadó, környezetvédelmi aktivista egy gyűlésen közölte a radikális álláspontot – a német klímaaktivizmus új fordulatszámra kapcsolt, immár félhivatalosnak is tekinthető az állásfoglalás.

„Elvesszük a németek álmát, hogy saját autójuk és otthonuk legyen”. Az idézett mondat Katja Diehl klímaaktivista szájából hangzott el, aki a Greta Thunberg nevével fémjelezett Fridays for Future lübecki gyűlésén tartott beszédet.

Amitől a kijelentés különös súlyt kap, az nyilván nem az, hogy Diehl a Letzte Generation ultraradikális klímaaktivista csoporthoz kötődik, akik kétes hírnevüket maguk aszfalthoz pillanatragasztózásával, valamint azzal szerezték, hogy egyébként fizetett aktivistákkal dolgoznak.

Ennél sokal izgalmasabb, hogy a szakmája szerint PR-szakember, mobilitás-szakértő, illetve kutató, eközben Winfried Herrman baden-württembergi közlekedési és Leonore Gewessler osztrák klímavédelmi miniszter tanácsadója is. Nem csupán egy nagyot álmodó klímaaktivista ragadtatta el magát. Amit Diehl mond,

az könnyedén német kormányprogramként köszönhet vissza a közeljövőben.

A kijelentés Némethonban érthető okokból kissé nagyobb port kavart, mint itthon. A Tichys Einblick nevű liberális-konzervatív véleményoldal rámutatott: miközben a kormány a polgárok védelmét hirdeti az elszabadult inflációval és az elszegényedéssel szemben, Diehl éppen a középosztálybeli státuszt jelképező autó és saját otthon birtoklását vette célkeresztbe.

A szokványos autóellenes lózungok mellett a magazin felidézi Diehl tovébbi, izgalmas érvelését is a témában: eszerint a jelenlegi közlekedési rendszer „rokkant- és queerellenes, rasszista és szexista”, és hiába biztonságosabb érzés, például egy nőnek, este inkább az autójába ülni, mint mondjuk egy buszra, miután ezt nem mindenki engedheti meg magának anyagilag, így nem mindenki fér hozzá ehhez a biztonságos térhez. Vagyis: az egyenlőtlenséget erősíti.

 

Dugót csináltak Berlinben a klímaaktivisták - halálos tragédia lett a végeredménye

Az autóellenes kampány mellett érdemes megemlékezni a saját otthon, s különösen a családi ház elleni agitáció eredményeiről: a németországi Hamburg-Nord kerületben már 2021 óta nem szabad családi házakat építeni, egyszerűen nem kapnak rá engedélyt, mert az túl sok építőanyagot használ el.

 

Akar félmilliót keresni? Álljon be vandál „klímaaktivistának"!

 

Nyitóképen: Katja Diehl Anne Will tévéshow-jában (képernyőmentés)

Összesen 219 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az új proletár diktatúra: se autó, se lakás nincs magánkézben.

Minden idők legjobb Németországa.

A jövőben még több német költözik hozzánk, mert Mo-on lehet saját háza és autója.

Orwell ide már nagyon kevés lenne... :((

A meritokrácia melletti legegyszerűbb érv, ha hagyják bizonyítani a kvótaszemélyeket :)

Abból, hogy ők megszüntetnék a kertes házakat, mindenhova falansztereket raknának le, ahol a lakos csak egy kis lyukban él. Olcsóbb építeni, olcsóbb fűteni, csak éppen megbolondul benne mindenki.
Ja, és persze ne legyenek illúzióink: a zöld pártvezetők és miniszterek is családi házban laknak.

Ez abszolút így igaz. A klímaproblémákra a leghatékonyabb megoldásokat a piac bevonásával lehetne megtalálni (életszínvonal vesztés nélkül!), csakhogy a zöldek valójában társadalommérnökösködni akarnak, ugyanúgy, ahogy annak idején a kommunisták.
A kérdés igazából az, hogy hogyan kerültek ennyire a fősodorba ezek a szélsőségesek?
A 60-as évek egyik nagyon híres feminista írójáról mondta halála után a húga, volt konkrétan elmebeteg volt, félt vele egy szobában aludni, attól függetlenül, hogy szerette, mint testvérét. Ő is csak egy lett volna a rengeteg szorgalmas elmebeteg közül, akik hosszú oldalakon át képesek indokolni, hogy miért mindenki más a hülye, csak nem ők (Breivik is egy több száz oldalas iratot csatolt a peréhez)
Mégis, valahogy valaki meglátta benne a fantáziát, felkapták az újságok, egyre többen hivatkoztak rá (a klasszikus karakterépítős körbehivatkozás), befutottak a gondolatai - és sikerült is pár évtized alatt szétverni az amerikai családmodellt.
Biztos vagyok benne, hogy a mai zöldek gondolatai ugyanígy hoztak végül miniszteri bársonyszékeket. (a német közmédia már több évtizede elfogult a zöldek felé, mondhatni, folyamatosan építették fel a Zöld párt bázisát)

Szerk: a magántulajdon megszüntetése pedig klasszikus kommunista ideológia, a mai informatikai háttérrel gyerekjáték lenne megoldani, ahogy azt is, hogy aki nem tapsol elég hangosan, az mindenhol hátrányba kerül. (vesd össze a kínai pontrendszerrel). Csak meg kell nézni a hozzászólásait, aztán esetleg drágábban jön ki neki a bérautó, meg drágán talál lakást, ha pedig sokat ugrál, akkor egyikből sem kap.

A forradalmat rendszerint azok szokták elkezdeni, akiknek nincs veszítenivalójuk, így volt ez nálunk is 1956-ban.
Viszont a Szovjetunió kihúzott forradalom nélkül bő hetven évet úgy, hogy az emberek nemcsak, hogy nyomorogtak, de évtizedeken át eltűnhettek egyik napról a másikra - a terrorral nyomták le a forradalomnak még csak a lehetőségét is. És a kommunista vezetőket sem érdekelte az, hogy rabszolgák vannak alattuk, nem pezseg a gazdaság - viszont nem kellett attól tartaniuk, hogy négyévente lecserélik őket.
Simán el tudom képzelni, hogy az új kommunista rendszer nyugaton születik meg.

ELVETTÜK A NÉMETEK ÁLMÁT, HOGY SAJÁT ORSZÁGUK LEGYEN....

Azért annak jelentősége van, hogy nem lett Moszkvai-per, amit Bukovszkíj tanácsolt a dolgok befejezésére.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés