Tényleg ennyire kúl, hogy Sebestyén Balázsék a társadalmilag legsérülékenyebb csoportok tagjait alázzák?

2023. február 7. 10:39

Perintfalvi Rita
Facebook
Ha normalitássá tesszük a sérülékeny társadalmi csoportok kigúnyolását, akkor bizony tényleg ott tartunk, mint Oroszország vagy Csecsenföld.

„A transznemű emberekről, mint például Minna-Maaria Antikainenről annyit kell tudni, hogy ők egy tartósan fennálló diszfóriát éreznek abban a testben, amiben születtek. Ez az idegeségérzet olyan erős, hogy 10%-uk még arra is képes, hogy az idegennek érzett nemi szervét amputálja vagy hogy önmagát megcsonkítsa. Ezért ezek az emberek úgy érzik, hogy ez a test, amiben születtek nem az övék, nem tudnak azonosulni vele. Ezért szeretnének változtatni rajta. Van, aki műtétekkel és hormonkezeléssel, van, aki csupán az öltözködéssel. Ez egy nagyon komplex orvostudományi és pszichológiai téma. A jobboldali diszkurzusban persze szüntelenül úgy beszélnek erről a kérdésről, mintha ez pusztán egy új divathóbort lenne, egy beteg ideológia, sőt a transzlobbi már az óvodákban űzi a propagandát, hogy nemváltó műtétekre beszéljék rá az ovisokat. Ez nyilván abszurd!

De persze ezekről a kérdésekről a magyar társadalom szinte semmit nem tud még. Mint ahogy az is egyre kevésbé téma, hogy a nők a férfiakkal minden szempontból egyenlők. Ezért nem mindegy, hogy azok az emberek, akiknek hatása lehet erre az országra, milyen módon beszélnek!

Úgy tűnik, hogy Sebestyén Balázs számára a társadalmilag sérülékeny csoportok és azok tagjainak nyilvános alázása, kifigurázása, a rajtuk való élcelődés, a kegyetlenül maró gúny és az aljas lejáratás egy olyan stíluseszköz, amivel hallgatókat, illetve nézőket lehet szerezni. Sőt esetleg még népszerűséget is, mert mennyire kúl már, hogy Balázs nem polkorrekt! Mert ő aztán jól megmondja ezeknek is! Persze, ha Sebestyén és társai ezzel a stílussal népszerűséget bírnak maguknak kovácsolni, akkor ez erről az országról is egy látlelet.

Ha normalitássá tesszük a sérülékeny társadalmi csoportok kigúnyolását, akkor bizony tényleg ott tartunk, mint Oroszország vagy Csecsenföld. Ez utóbbiban 2017-re annyira felhergelték a lakosságot az LMBT-emberek ellen, hogy már a saját családtajgaik gyilkolják meg őket. Ez is a verbális agresszióval kezdődött!”

***

Kínos: jól elcsúszott a jégen a finn transznemű

***

„Ez a reggel kezd nagyon sok lenni" - Sebestyén Balázsék is megnézték a transznemű finn jégkorcsolyázó videóját

Nyitókép: Perintfalvi Rita Facebook-oldala

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 114 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Méghogy "társadalmilag legsérülékenyebb csoportok"! Eszem megáll! Ezek nem azok. Te pont nagy ívben szarsz az igazi legsérülékenyebb csoportokra.

A legsérülékenyebb emberek a focisták. Ez köztudott.

Bocsánat! A szerzőnek. De valóban félreérthető volt a címzett.

"Ha normalitássá tesszük a sérülékeny társadalmi csoportok kigúnyolását, akkor bizony tényleg ott tartunk, mint Oroszország vagy Csecsenföld. Ez utóbbiban 2017-re annyira felhergelték a lakosságot az LMBT-emberek ellen, hogy már a saját családtajgaik gyilkolják meg őket. Ez is a verbális agresszióval kezdődött!"

Úgy látom, hogy sikerült úgy írnia a mohamedán népszokásokról, hogy azért az oroszok a hibásak.
Perintfalvi is olyan jólnevelt haladár, aki előbb rágná le a saját ujjait, semmint, hogy rosszat írjon a mohamedánokról, még akkor sem, ha az konkrétan igaz.

Csecsenföldön vajon emberek laknak, vagy holmi barbárok?
Oroszokon, csecseneken kívül kiket kell még lenéznünk, taníts, Rita!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés