Ukrajnai korrupció: megtiltották a tisztségviselőknek, hogy külföldre utazzanak

2023. január 24. 11:35
A tilalom hatálya alá esnek a miniszterek és miniszterhelyettesek, a parlamenti képviselők, a végrehajtó hatalom központi szerveinek vezetői és helyetteseik.

Közzétették kedden az ukrán elnök honlapján azoknak az állami tisztségviselőknek és biztonsági vezetőknek a névsorát, akik számára megtiltották a külföldi utazást szabadság „vagy bármilyen más nem állami célból”.

A tilalom hatálya alá esnek a miniszterek és miniszterhelyettesek, a parlamenti képviselők, a végrehajtó hatalom központi szerveinek vezetői és helyetteseik, az ukrán elnöki hivatal vezetője és helyettesei, az államfő által létrehozott más szolgálatok vezetői, a biztonsági szolgálat vezetői, a jegybank elnöke és helyettesei, a televíziótanács, a számvevőszék és a központi választási bizottság összes tagja.

A névsorban szerepel a nemzetbiztonsági és védelmi tanács titkára és helyettesei, az ombudsman, az alkotmánybíróság tagjai és más bírák, ügyészek és minden olyan tisztségviselő is, aki mozgósítás esetére fegyverrel rendelkezik.

Hétfőn Olekszij Honcsarenko parlamenti képviselő közölte, hogy Olekszij Szimonenko, az ukrán főügyész helyettese lemondott tisztségéről. Az RBK-Ukraina ukrán hírügynökség jelentése szerint felmentésének az az oka, hogy korábban tíznapos szabadságra utazott a spanyolországi Marbellába, Volodimir Zelenszkij elnök felszólítása ellenére, hogy az állami tisztviselők tartózkodjanak a külföldi üdülőhelyek meglátogatásától.

Sorra mondanak le magas rangú ukrán tisztviselők - beleremegett az ukrán vezetés a korrupciós botrányba

(MTI)

Nyitókép: Volodimir Zelenszkij, amikor 2022. december végén Washingtonba repült.
Forrás: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat.

Összesen 48 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Közzétették kedden az ukrán elnök honlapján azoknak az állami tisztségviselőknek és biztonsági vezetőknek a névsorát, akik számára megtiltották a külföldi utazást szabadság „vagy bármilyen más nem állami célból”."

Na, ez lesz az utolsó csapás a korrupcióra, ezek után olyan tiszta lesz az ukrán közélet, hogy az izlandiak oda mennek tanulmányútra.

Tán egy hete volt az a helikopter baleset, amiben szintén kormánytagok haltak meg, ha jól rémlik. Mégsem véletlen baleset volt?

Egyébként ezek a kormánytagok szerintem jobban teszik, ha sürgősen elhagyják Ukrajnát. Amíg megtehetik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés