Súlyos magyarellenes ukrajnai támadásról beszél Szijjártó Péter (VIDEÓ)

2023. január 23. 18:11
„Ukrajnának szüksége lesz olyan európai politikai döntésekre, amelyek nélkülünk nem fognak megszületni” – hangsúlyozta.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalán osztott meg egy videót, amelyben felidézte, hogy az utóbbi időszakban több atrocitás is érte az Ukrajnában élő magyar kisebbséget.

Óriási a felháborodás a munkácsi „magyartalanítás" miatt

Szijjártó úgy fogalmazott, „az a tény, hogy a  magyar nemzetiségű iskolaigazgatókat, pedagógusokat rúgnak ki hirtelen nagy számban, mindenfajta indoklás nélkül. Az a tény, hogy a magyar nemzetiségi intézeteket arra kötelezik, hogy a nemzeti jelképeiket távolítsák el,

ezek mind-mind egy súlyos, magyarellenes koncentrált támadás jelei”.

A magyar diplomácia vezetője hangsúlyozta, „mindez elfogadhatatlan, ezzel szemben nemcsak nekünk, magyaroknak, hanem az Európai Uniónak is fel kell lépnie”.

A decemberi szabályozás még rosszabb helyzetet teremtett

Mi arra számítottunk, hogy az Ukrajnával folytatandó tagjelölti tárgyalások során majd javul a nemzeti közösségek helyzete Ukrajnában. Ez lenne a logikus, ez lenne a helyes, ez lenne a jogszabályszerű, azonban nem ez történik.

A nemzeti közösségekkel kapcsolatos új, decemberi szabályozás még rosszabb helyzetet teremtett, mint korábban

– hívta fel a figyelmet Szijjártó.

„Ukrajnának szüksége lesz olyan európai politikai döntésekre, amelyek nélkülünk nem fognak megszületni”

A tárcavezető végül azt hangsúlyozta, hogy „Ukrajnának szüksége lesz olyan európai politikai döntésekre, amelyek nélkülünk nem fognak megszületni. És minél több jogot vesznek el a magyar nemzeti közösségtől, minél tovább húzzák azt, hogy visszaadják az egyszer már létezett nemzeti közösségi jogokat, annál nehezebb lesz nekünk otthon Magyarországon meghozni olyan döntéseket, amelyek tőlünk áldozatot követelnek, és az ukránok támogatását jelentik”.

A vonatkozó felvételt alább tekinthetik meg: 

***

A magyar kormány nem vétózza az EU fegyverpénzes támogatását Ukrajnának

 

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 282 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

ne tamogassuk oket ilyen egyszeru

Nehéz lenni, magyar nyelv, mi, szarjankó!

Elmebetegek vagytok.

akkor ki kell lepni mig lehet

Te meg egy náci bérenc.

Ukrajna vállalta, hogy USA csicskaként kiprovokálja az orosz támadást. Ez tény, 2014 óta erre készítették fel őket, sőt, ahogyan Merkel is elmondta, a minszki egyezmény is csak az ukrán felkészüléshez szükséges időnyerést szolgálta. Most ugyanazt teszi a magyar kisebbséggel, amit kezdetben az orosz kisebbséggel tett. Miért is kéne támogatni őket azon túl, hogy fogadjuk a menekülőket? A kárpátaljai magyaroknak még a szovjet időkben is több joguk volt, mint most.

Látom, még mai is tehetetlenül nyöszörögtök az áprilisi bukta miatt. Jobb lenne már magatokba nézni a sok balfasz, gerinctelen nyalásra hajlamos szöveg helyett.

Csak azt nem értem, hogy a mandiner miért figyeli az érdemi híreket, s miért fárasztja a kedves olvasót sok érdektelen témával. Például tudhatna,s tudósíthatna a háború lényegét megvilágító mai legfontosabb történésről. Zelenszkij sok érdekes és hasznos beruházási, befektetési lehetőséget helyezett kilátásba az amerikai kereskedelmi szervezeteknek a háború lezárását követő időszakban.
Ukrán hírforrások már lehozták, hogy megindultak a tárgyalások a következő amerikai befektetőkkel, pénzintézetekkel: JP Morgan, Goldman Sachs, Starling, Westinghouse.
Most akkor miről beszélünk...Ukrajna védi a nyugati civilizációt....röhögni kell, ahogyan a sok tájékozatlan ezt megeszi.

Ukrajnát lényegében eladták, és az ukránok már a nyugat zsákmányáért halnak meg.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés