„Felháborító, hogy Gyurcsány politikai játéknak tekinti a budapestiek életét” – jobboldali vélemény az önkormányzatok rezsitámogatásáról

2023. január 21. 12:37
A DK-s polgármesterek nem voltak hajlandóak külön leülni tárgyalni a kormány képviselőjével, így az általuk vezetett kerületek nem kaptak kormányzati rezsitámogatást. Az ellenzéken belül sincs egyetértés, ki is a hibás.

„Engem mélységesen felháborít, hogy Gyurcsány Ferenc politikai játéknak tekinti a budapestiek életét, és hogy Karácsony Gergely, mint minden budapesti lakos főpolgármestere, nem ítélte el a DK-s polgármesterek cselekedetét” – jelenti ki videójában a jobboldali nyilvánosság legújabb megmondóembere, Torma Szabolcs.

Torma – akinek ez a második videója, az elsőben a brüsszeli korrupciós botrány Soros Györgyhöz és Korányi Dávidhoz kapcsolódó szálairól értekezett, amelyről mi is írtunk – felidézi, hogy maradt hoppon néhány, DK-s polgármester által vezetett kerület.

2022 őszén minden, tízezernél több lakossal bíró település vezetésével kezdeményezett egyeztetést a kabinet

annak érdekében, hogy áttekintsék a megnövekedett energiaárak által okozott tehernövekedést.

A kormány bekérte az önkormányzatoktól a működésre vonatkozó költségvetési számokat, illetve azokat a terveket, amiket a helyhatóságok számára előírt 25 százalékos megtakarítás érdekében dolgoztak ki. 

A  III., IV., XI., XV. és XVIII. kerület vezetői azonban nem egyenként, hanem együtt akartak volna menni tárgyalni. Mivel választ nem kaptak, és időközben a többi polgármesterrel sikerült megállapodni,

így Torma szerint kijelenthető: eltaktikázták magukat az ellenzéki kerületvezetők.

Érdekesség, hogy a szintén Gyurcsány-párti polgármester, Niedermüller Péter részt vett a tárgyalásokon. Erzsébetváros így 300 millió forintos támogatást kapott. Összesen a 44 milliárdból egyébként 8 milliárdot kapott a főváros: a legnagyobb összegű rezsikompenzációban a fideszes vezetésű Csepel, a legkisebben pedig a momentumos vezetésű Terézváros részesült.

A hoppon maradt ellenzékiek viszont nem nyugodtak ebbe bele, és pert indítottak a kormány ellen.

Bár a DKTV adásának szereplői és maga Gyurcsány Ferenc – aki Facebook-posztjában házmestereknek nevezte a tárgyaló polgármestereket – természetesen önkényuralmat kiáltanak, a téma még az ellenzéken belül is megosztó: a Momentum-elnök Gelencsér Ferenc például keményen beszólt a DK-soknak

Ön szerint kinek van igaza? Írja meg kommentben!

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 38 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Más:
@Paplacs
Közben 60 korrupt uniós tisztségviselőt és képviselőt tartóztattak le.
Rövidesen bíróság elé állnak és elítélik őket.

12 éve a korrupt székesfehérvári adóhivatali munkatársak ügyében nem 60, hanem 65 embert állítottak bíróság elé, pedig csak az utolsó 8 hónapot vizsgálták és csak osztályvezetői szintig.
Jogerős ítélet még 12 év után sincs, de szerintem nem is lesz, mert akkor köpnének.

Söpörjünk a saját házunk táján is!
Van itt épp elég nagy korrupció.
Sokkal több és nagyobb, mint Brüsszelben.
Pl. Schadl MBVK és Volner Fidesz - szocialista Eva Kaili és a néppárti Maria Szpiraki

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés