Házmester vagy vezető?

2023. január 09. 08:54

Orbán világa elvette a jogunkat, hogy falu-, városlakó polgárként magunk irányítsuk helyi közösségi életünket.

2023. január 09. 08:54
null
Gyurcsány Ferenc
Gyurcsány Ferenc
Facebook

„Házmester vagy vezető?

Orbán világa elvette a jogunkat, hogy falu-, városlakó polgárként magunk irányítsuk helyi közösségi életünket. Érdemi jogaink alig vannak, intézményeink szinte egyáltalán, pénzünk szinte semmi.

Választhatunk vezetőket.

Ebben a helyzetben a megválasztott vezetők legsúlyosabb dilemmája, hogy ügyintézők, házmesterek lesznek, vagy politikai vezetők. Szerintem is öröm minden leaszfaltozott utca, egy felújított tér, egy új biciklisáv, ha éppen az kell. A kérdés, hogy ez elég-e.

A Haza szempontjából a polgármester ambíciója kevésbé fontos. Szerintünk valójában arra kell válaszolni, hogy mi szolgálja a Köztársaság helyreállításának érdekét. A Demokratikus Koalíció szerint az, ha a települések lakóit választott vezetőik Orbán rendszerével szemben politikai közösséggé szervezik és közösen küzdenek a szabad Magyarországért.

Aki ehelyett csak házmester, az legyen házmester. Szükség van arra is. A Haza ennél többet kíván.

2023-ban.”

Nyitókép: MTI

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 110 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robertoo
2023. január 10. 19:36
"El lehet innen menni!" ....... Ki is mondta ezt?
Kamcsatka5
2023. január 10. 12:22
Most csak ennyi időm van: kurva anyádat csótány!
Málaga21
2023. január 09. 22:30
"A Demokratikus Koalíció szerint az, ha a települések lakóit választott vezetőik Orbán rendszerével szemben politikai közösséggé szervezik és közösen küzdenek a szabad Magyarországért." Nyilván aligha van fontosabb polgármesteri feladat, mint politikai mozgalommá formálni az általa vezetett települést. Ez már nagyon súlyos.
Burmin
2023. január 09. 19:42
Minden napra egy ömlengés Ferci kicsit sok nem ? Miért nem a dekatévében beszélsz ?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!