Kocsis-Cake Olivio átvonul Gyurcsány pártjába

2023. január 20. 10:46
Szerinte így könnyebben tud dolgozni egy „zöldebb, szolidárisabb és európaibb” Magyarországért.

A Demokratikus Koalícióban folytatja politikai pályafutását Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd korábbi parlamenti képviselője és pártigazgatója. A politikus ezt Facebook-oldalán jelentette be. 

„A 2022-es választás legfontosabb tanulsága, hogy az ellenzéknek új stratégiára, szervezettebb működésre van szüksége.

Az azóta eltelt időszakban a DK bebizonyította, hogy képes új stratégiát adni, fegyelmezetten működni, alternatívát nyújtani az Orbán-rendszerrel szemben”

– indokolta döntését Kocsis-Cake. 

Utalt arra is, hogy nem ő az első – és valószínűsíthetően nem az utolsó –, aki átül Gyurcsányékhoz. Mint írja: „a jelenlegi hatalmat leváltani akaró választók is egyre inkább a DK-ban látják a kormányváltás legnagyobb esélyét, ahogy én is”. Korábbi cikkünkben már beszámoltunk róla, hogy Gyurcsányék igazoltak már számos politikust, például a Párbeszédből Szücs Balázs alpolgármestert és Erdősi Évát, a Jobbikból Szilágyi Szabolcsot, majd Déri Tibort, Bodrozsán Alexandrát és Buzinkay Györgyöt és Juhász Bélát is. 

Frissítés:

Még ugyanazon napon meg is érkezett a reakció Kocsis-Cake döntésére a Párbeszéd Magyarország részéről. Sértődött hangvételű közleményükben „kannibalizálásról” írnak, és úgy vélik, „az Orbán-rezsimben tévedés azt a játékot játszani, amely kizárólag arról szól, hogy megmutassa: ki a legnagyobb kicsi. Ez történelmi hiba, sőt: bűn”.

Árnyékban növekszik Gyurcsány egy friss elemzés szerint

Nyitókép: Mandiner / Földházi Árpád

Összesen 149 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Emlékszem rá a pázmányos évekből. Pökhendi, gigerli alak volt már akkor is, kommunikáció–büfé szakra járt, ostoba volt, mint hat ökör. Tanulni nem szeretett, ahogy látom, dolgozni se. Parádés példa arra, miért nem szabad ezeket a semmirekellőket Magyarországnak befogadni.

Egyre hosszabb a kispad, de a játék minőségén ez nem látszik.

Jó helyen lesz, pont oda való.

Na most nagyon meglepődtem.
Ja, nem.

Oda valók.
Azt nem gondoltam volna, hogy ilyen sokan hűtlenek lesznek a pártjukhoz, akinek a hátán pozícióba jutottak.
Ettől az ellenzék nem szaporodik, csak a DK. A kicsi ellenzéki pártok meg fognak szűnni. A megélhetési politikusok ugranak át a dk-ba.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés