Lengyel lap: Kijev undort és csalódottságot keltett a lengyelekben

2022. november 24. 10:44
„Kijev pontosan tudja, mit csinál, és ez hosszú távon katasztrofális lesz Ukrajnára nézve” – írja a Do Rzeczy publicisztikája a lengyel rakétaincidens kapcsán.

„Szégyent keltő Kijev reakciója a két lengyel életét követelő rakétaincidensre”kezdi írását a Do Rzeczy hasábjain Ryszard Czarnecki, a kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) EP-képviselője. A szerző szerint érthető, hogy megtörtént a przewodówi tragédia. „Ami ezután követezett, annak nem kellett volna megtörténnie, mégis megtörtént”.

Az, hogy Kijev minden áron megpróbálta magáról lerázni a felelősséget, még az amerikaiak bizonyítéka ellenére is, minden bizonnyal undort és csalódottságot keltett a lengyelekben”

– fogalmaz Czarnecki, aki szerint egész egyszerűen csak be kellett volna ismernie az ukrán félnek a hibát. 

„A »nem mi voltunk narratíva« a lehető legjobb ajándék volt Oroszországnak” – írja a szerző, azzal érvelve, hogy az ukránok attitűdjét most Moszkva felhasználhatja, hogy törésvonalakat üssön a lengyelek és ukránok közé. 

Zelenszkij nem tágít: „Meggyőződésem, hogy orosz rakéta volt"

Az EP-képviselő kifogásolta azt is, hogy Dimitro Kuleba ukrán külügyminiszter a helyettesének nevezte ki a korábbi, szabadszájúságáról egyébként eléggé ismert németországi nagykövetet, Andrij Melnyiket. Czarnecki szerint ugyanis egy olyan emberről van szó, aki „relativizálta az ukrán soviniszták által lengyelek és zsidók ellen elkövetett második világháborús bűneit”.

És a legrosszabb az, hogy Kijev pontosan tudja, mit és miért csinál. Ennek a hosszútávú következményei katasztrofálisak lesznek Ukrajna számára”

– zárja publicisztikáját a lengyel politikus.

Lengyel lap a háborúról: Mégis igaza volt Orbán Viktornak

„A Nyugat – beleértve az Egyesült Államokat és az európaiak jelentős részét – a háború közben ismerte fel, hogy tulajdonképpen itt meg lehet fogni Oroszországot – vélekedik Tálas Péter. Mely szakaszában jár az ukrajnai háború? Miért proxyháború ez a konfliktus? Kinek lesz katonai-politikai súlya az új világrend kialakításánál? A biztonságpolitikai szakértő válaszol a Mandiner Világrend adásában!

„Most dől el, milyen gyorsan jön el a poszthegemoniális világrend" - Mandiner Világrend

„A Nyugat - beleértve az Egyesült Államokat és beleértve az európaiak jelentős részét - a háború közben ismerte fel azt, hogy tulajdonképpen itt meg lehet fogni Oroszországot". Mely szakaszában jár a háború? Miért proxy-háború ez a konfliktus? Kinek lesz katonai-politikai súlya az új világrend kialakításánál?

 

Nyitókép: Genya Savilov / AFP

Összesen 144 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jóreggelt Vietnam!

Csökkenni látszik a hátszél.

A nyomtatás 16388.
Nálunk a boltban még este is elég sok marad.

Az egész woke amnézia, amivel Amerika máról holnapra írja át a történelmet megalázó egész Európára nézve.

Ezek a lövedékek normális esetben ÖN-MEG-SEM-MI-SÍ-TŐ-VEL rendelkeznek, amit NEM VÉ-LET-LE-NÜL KAP-CSOL-TAK KI.

Mondjjk a PIS-t elég nehéz lenne marginálisnak nevezni.

Konkrétan ugye ők vannak kormányon.

Mi megmondtuk. Orbán Viktor megmondta, de ti nem bíztatok bennünk. Hát így jártatok. Az okos más kárán tanul.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés