Lengyel lap a háborúról: Mégis igaza volt Orbán Viktornak

2022. november 22. 11:14

A Do Rzeczy szerint Biden mára elvágta magát kommunikációban Putyintól, a békéről tehát egyedül Donald Trump tud tárgyalni – ahogy azt Orbán Viktor is említette.

2022. november 22. 11:14
null

A Do Rzeczy lengyel lap arról ír: az ország kormánya azon az állásponton van, hogy a végsőkig támogatja Ukrajnát a háborúban.

„Távolabbról szemlélve azonban ez az álláspont egyre kevésbé átgondoltnak tűnik” – írja a szerző, aki ezután áttér Amerikára, azt említve, hogy a 2024-es választáson elinduló Donald Trump eddig többször hangoztatta, hogy ha ő lenne az elnök, nem lenne háború. 

Igaza volt Orbán Viktornak, amikor októberben arról beszélt, hogy egyedül Trump tud békéről tárgyalni, nem pedig Joe Biden”

– húzza alá a szerző, azzal érvelve, hogy Biden már túlságosan elvágta magát Putyintól és túl sokat fektetett abba, hogy konfrontációs pozícióba kerüljön Oroszországgal szemben. 

Orbán Berlinben: A szankciók primitívek, a béke neve Trump, a németek pedig legyenek óvatosabbak

Orbán Viktor magyar miniszterelnök, aki hétfőn Olaf Scholz német szociáldemokrata kancellárral egyeztetett a szövetségi fővárosban, kedden részt vett a Cicero című jobbközép politikai-kulturális havilap és a Berliner Zeitung által szervezett nyílt panelbeszélgetésen - ritka alkalom, amikor a magyar kormányfő nyilvános beszélgetésben fejti ki nézeteit a világ dolgairól.

Abban is igaza van Orbánnak, hogy a békéről Washington és Moszkva fog tárgyalni, nem pedig Kijev”

– teszi hozzá a szerző.

A lengyel lap szerint Orbán Viktor, csakúgy, mint Donald Trump, a konfliktus kezdete óta azt hangsúlyozza, hogy a háborúért Ukrajnán túl is hatalmas árat fizet mindenki.

Nyitóképen: Orbán Viktor a határon, nem sokkal a háború kirobbanása után. Fotó: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán

Összesen 252 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kanyar
2022. november 24. 16:31
"A lengyel lap szerint Orbán Viktor, csakúgy, mint Donald Trump, a konfliktus kezdete óta azt hangsúlyozza, hogy a háborúért Ukrajnán túl is hatalmas árat fizet mindenki." És ez senkinek nem jutott eszébe, csak az USA és Magyarország lánglelkű vezetőjének. Sajnos csak Trump az "egykori"...
Zotyiló007
2022. november 23. 14:55
ratyislaw kacer.. Az, hogy valakit nem nevezünk az ellenségünknek, attól még nem a barátunk te faszej. Üzleti partner. Ismered a kifejezést? Az, ha te a Tesco - tól vásárolsz nem tesz téged Tesco baráttá..... SZIVESEN
Vikijo
2022. november 23. 10:23
Lehet hogy igaza lesz de egy ilyen kicsi országnak nem lett volna szabad beleütni az orrát és csendben maradva sokkal többet értük volna el. Viszont minden héten kijön egy olyan baklövés mint a sáltérkép ami már nagyon riasztó.
Innogreen23
2022. november 22. 18:50
Aztán mi ebben a meglepő, hogy Orbán Viktornak igaza lett ismét? Eddig is így volt, eztán is így lesz! Hátradőlés, kérünk egy kávét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!