Egy német politikus kritizálta az Azovot, az ukrán nagykövet azt válaszolta, hogy kussoljon

2022. március 24. 11:35

Vállalhatalan stílust enged meg magának Ukrajna berlini nagykövete egyes politikusokkal szemben, a hírek szerint ez már a németeknek sem tetszik.

2022. március 24. 11:35
null

„Egyre nagyobb botrányt okoz Németországban a berlini ukrán nagykövet. Andrij Melnyk korábban seggfejnek nevezte a Bundestag külügyi bizottságának elnökét, most pedig egy baloldali politikusnak, aki bírálta a neonáci ukrán Azov-ezredet, egyszerűen azt írta Twitteren, fogja be a pofáját. Német lapok szerint Melnyk diplomatához méltatlan viselkedése a teljes német politikai elitnek szól, azért sértegeti a német politikusokat, mert a Merkel kormány megépíttette az Északi Áramlat gázvezetéket, a jelenlegi kormány pedig eddig nem támogatta, hogy a NATO belépjen a háborúba” – írja az Origo.

Az ügy előzményeihez tartozik, hogy Fabio De Masi, korábbi német parlamenti képviselő kritizálni merte a nyíltan náci eszmeiséget és szimbólumokat viselő Azov-zászlóaljat.

Melnyk nagykövet erre válaszul egészen durva és szokatlan stílusban azt írta a Die Linke (Baloldal) politikusának: „Jobb, ha befogja a pofáját, Fabio De Masi és az összes haverja. A Die Linke évtizedek óta udvarol a háborús bűnös Putyinnak és a borzasztóan agresszív Oroszországnak. A mai napig. Szóval jobban teszi, ha kussol”.

Az Azov-ezred egy neonáci félkatonai csoportosulás, amely 2014-ben jött létre Ukrajnában.

Nyíltan vallanak náci nézeteket, korábban oroszok elleni atrocitásokat kötöttek hozzájuk, a szakadár köztársaságokban rendszeresen hajtottak végre támadásokat. Mostanra az ukrán védelmi minisztérium alá tartoznak – emlékeztet az oldal.

A Die Welt szerint a német kormányt egyre jobban dühíti Melnyk viselkedése, de a nagykövetet ez nem zavarja. Korábban Michael Rothot, aki korábban a Merkel kormány tagja volt, most a külügyi bizottság elnöke, egyszerűen seggfejnek nevezte. Amikor egy tévéinterjúban a riporter megkérdezte, hogy ezt a háború okozta kétségbeesésében mondta-e, Melnyk elutasította a mentegető magyarázatot: „Ez egyáltalán nem kétségbeesés. Ez egy állapot leírása. Azé, ami itt évek óta uralkodik”.

Nyitókép: MTI/EPA/Roman Pilipey 

Összesen 263 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
florin
2022. március 25. 13:58
Hálás fajta ez az ukrán nácibarát. Pedig a német olyat tett értük, amit 77 éve nem. Orosz életek kioltásához asszisztál ukrajnai fegyverszállításokkal
foldizs
2022. március 25. 10:24
Ezek az ukrán békemenetes zászlók?
zovirax
2022. március 25. 09:29
Ebből és a többi nyilatkozataikból is látszik, hogy ha Ukrajna vezető gazdasági és katonai hatalom lenne reszkethetne a világ...
Harula
2022. március 25. 07:44
Ugyehogyugye.... mielőtt valaki oroszbarátsággal vádolna: nem kedvelem őket, bár a többi szláv népet se, csak hogy ne diszkrimináljak. A lassan szentnek kikiáltott ukrán politikusok(??) olyan stílust engednek meg maguknak az elmúlt hetekben lassan mindenkivel szemben, amiért egy rendes kocsmában nagy verést kapnának. Értek én mindent, meg a nagy fene liberalimusban ugye más véleménye az ördögtől való. De lehet hogy azért tényleg nem kéne évekig megtűrni ilyen társaságot, mint ez az azov brigád, azt meg amit csinálnak azt meg főleg nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!