Ukrán szakértők érkeztek Lengyelországba

2022. november 17. 20:01
Azt szeretnék megtudni, honnan jött a kedden Lengyelországba csapódó rakéta, amely több lengyel állampolgár halálát okozta. Bocsánatkérésről egyelőre nincs szó.

A kijevi elnöki hivatal egyik forrása megerősítette a CNN-nek, hogy ukrán szakértők érkeztek a kedden rakéta által eltalált lengyelországi helyszínre.

Volodimir Zelenszkij elnök szerdán követelte, hogy egy ukrán csapat is csatlakozhasson a lengyel és amerikai szakértők által vezetett vizsgálathoz.

Zelenszkij nem tágít: „Meggyőződésem, hogy orosz rakéta volt"

Ukrán szakértők is részt vesznek a kedden történt lengyelországi rakétaincidens körülményeinek kivizsgálásában - jelentette be Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtökön a Bloomberg New Economy Forum elnevezésű rendezvényen. „Tegnap megkaptuk a megerősítést, hogy szakembereink részt vesznek a nyomozásban. A vizsgálat befejezéséig nem tudjuk pontosan megmondani, hogy melyik rakéta vagy azok részei estek Lengyelország területére.

A Guardian szerint Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter is azt közölte, hogy az ukrán szakértők már Lengyelországban vannak, hogy megvizsgálják a helyszínt. Ukrajna és Lengyelország „konstruktívan és nyíltan együttműködik” a vizsgálat során – mondta Kuleba, hozzátéve, hogy elvárja (!), hogy a nyomozók gyorsan bejussanak a délkelet-lengyelországi helyszínre.

Lengyel miniszter: Beengedik az ukrán felet a rakétabecsapódás helyszínére

Beengedik az ukrán felet a kelet-lengyelországi Przewodówban történt rakétabecsapódás helyszínére, de a nyomozásban való ukrán részvételről még egyeztetnek - közölték pénteken vezető lengyel politikusok. Ukrán szakértők esetleges jelenlétéről a baleset helyszínén, illetve a nyomozásban való részvételükről Mariusz Blaszczak lengyel kormányfőhelyettes, nemzetvédelmi miniszter a lengyel közszolgálati rádióban nyilatkozott.

Nyitókép: AFP

Összesen 46 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Zenebohócék vizsgálódnak.

Nem hisznek a főnökeiknek.

A CIA-nak.

Oroszok mehettek Bucsába?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés