Ez a szabotázs felér egy, az emberiség elleni bűntettel

2022. szeptember 28. 21:53

Mernyó Ferenc
Facebook
Egy biztos, az ukrán háború eszkalálódni fog. Most jönnek csak igazán nehéz idők...

„Friss hír, hogy az USA felszólította polgárait, hogy azonnal hagyják el Oroszországot. Ez felér egy közvetett beismeréssel (bár a mozgósításról hablatyolnak, mint javasolt távozási okról). Nyilvánvaló, hogy az USA tudja, hogy Putyin is tudja, hogy ki követte ezt az akciót.

Az oroszok összehívatták az ENSZ BT-t, de valószínűleg semmi gyakorlati értelme nem lesz. Ez már nyílt konfrontáció a BT állandó tagjai között. És ha eddig Kína lavírozott, mert kellett neki a jó viszony az EU-val (is), úgy mostantól kénytelen lesz tisztázni a viszonyát, mert az oroszok és az EU után Kína következik a sakktáblán. Ám a globális recesszió az USA-t sem kerüli el, szóval, nem tudni, nem lesz-e ez az otromba, értelmetlen szabotázs az amerikaiak pirruszi győzelme.

Mosolyogva gondolok vissza arra az időre, amikor az amerikai demokraták a harmadik világháború kirobbantásával fenyegettek, ha Trump lesz az elnök..

Egy biztos, az ukrán háború eszkalálódni fog. Most jönnek csak igazán nehéz idők... Az oroszok innentől mindent egy lapra tesznek fel, mert nincs mit veszíteniük Ukrajnában. Pontosabban, csak veszíthetnek, ha meghátrálnak.

Itt jegyzem meg, hogy ha eddig volt valami csendes közmegegyezés a világban, akkor mostantól semmilyen tengeri infrastruktúra nincs biztonságban. Az Északi Áramlatok lett a precedens. A csővezetékek hossza egyenként 1200 km (csak a tenger alatti szakasz), a csövek tartalma egyenlő egy kisebb ország több havi gázfelhasználásával, ez most megy a légkörbe, majd a csövek megtelnek vízzel. Jó, ha egy villám, vagy valaki heccből nem gyújtja be... bár lehet, hogy jobb lenne, ha ott égne el a gáz a tenger felszínén.

Ez a szabotázs felér egy, az emberiség elleni bűntettel. Nem tudni, elindul-e a dominó, és ha igen, hol áll meg. A következmények beláthatatlanok.

Sokba fog ez kerülni még a világnak.”

Nyitókép: Mernyó Ferenc Facebook-oldala

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 134 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

És ehhez az ott lévő Scholznak nem volt egy szava sem. Még otthon sem kérdezték meg, miért tűrte szótlanul ezt a lényegében Németországot érintő fenyegetést?

Meg tudod fogalmazni a szabadságod lényegét, vagy csak mantrázod a nyugaton kitalált kommunikációs lufit?

A Fideszre egészen másért szavaztam. Látva mindazt, ami a világban van, látva a nyugati idiotizmus nyomulását, most nem az egyébként valóban javításra szoruló egészségügy, vagy oktatás a legfontosabb kérdés. A nyugat most a normális jövőt veszélyezteti. Például azzal, hogy a háborúhoz vezető ukrán provokációk után most provokációs szintet lépett a vezetékek megrongálásával. Mert meg akarja szabni azt, hogyan éljen egymás mellett Európa és Oroszország. El akarja vágni őket egymástól.

"A csővezetékek hossza egyenként 1200 km (csak a tenger alatti szakasz), a csövek tartalma egyenlő egy kisebb ország több havi gázfelhasználásával..."
A csővezeték belső átmérője 1,2méter, 1 méternyi vezeték térfogata 1,85 köbméter, és ha egy vezeték 1200 km hosszú, akkor térfogata 2,22 millió köbméter.
Ha a vezetékben 100 bar a gáz nyomása akkor 222 millió normálköbméter metángáz került a levegőbe a szabotőrök akció nyomán csak egyik az vezeték estében.

Das Bild Von: INGRID RAAGAARD
27.09.2022 - 10:40 Uhr
Cikkében egy rajzon mutatja be az Északi Áramlat-2 gázcső szerkezeti felépítését.
A cső belső átmérőjét 1200 mm jelzi.

GRETA THUNBERG hallgat ilyenkor, mert hogyha fúj a szembeszél, okos ember nem beszél.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés