Az árnyékkormány bizonyítja: igaza volt a jobboldalnak

2022. szeptember 27. 12:25

Az ellenzékben Gyurcsány a főnök. Akár tetszik az ellenzéki szavazóknak, akár nem.

2022. szeptember 27. 12:25
null
Forisek Ádám
Mandiner

Bizonyára még emlékszik a kedves olvasó a legutóbbi országgyűlési választás kampányára. A címből kiindulva nyilván tudjuk, mire akarok pontosan utalni: arra, amikor már-már kvótaszerűen jött a hőbörgés a baloldalról a kormánypártok azon üzenetére, miszerint „a baloldalon Gyurcsány a főnök”, vagy „Gyurcsány Ferenc kapitánya Márki-Zay Péter”

Emlékszünk erre, hisz akkor is, és azóta is ezzel próbál valamit kezdeni az ellenzék, Havas Henrik arrogáns pöffeszkedésétől kezdve Niedermüller mosakodásán át egészen a 444 sorozatáig,

amely a gyurcsányozást próbálta röhejessé tenni

(lásd ITT, ITT, vagy épp ITT).

A jobboldalon elmondtuk jó párszor, itt a Mandineren is, hogy lehet itt az „ellenzék leváltásáról” beszélni, lehet itt az előválasztással takarózni, de mégis Gyurcsányé az egyeduralkodó szerep az ellenzékben; az elemzések pedig arra mutattak rá, hogy övé lett volna a legerősebb frakció egy baloldali győzelem esetén.

Ilyen esetben aztán tök mindegy lett volna, milyen erősen tépkedjük az ingünket, azt kiabálva az esőbe, hogy „márpedig Márki-Zay nyert, az emberek egy konzervatív jelöltre szavaztak”.

Ha Gyurcsány úgy pisszent, akkor a parlamentben nem szavaztatja meg neki a kormányfői szerepet,

és kész. 

Ez eddig világos, és most ugorjunk 2022 őszéig. Megalakítja a DK az árnyékkormányt. Gyurcsány egyenesen azt kommentálta ehhez, hogy „Készültünk. Megígértük. Megtettük. Nem vártunk másra. Ezentúl se fogunk”. Aztán egy másik alkalommal írt egy ilyet is: „Van választás. Orbán vagy Dobrev. Ezt kínálja az árnyékkormány. A 2010-ben széttört ellenzéknek újra vezetője van. Hosszú bolyongás után megérkeztünk. Összerendezzük, ami külön volt.”

Nocsak. Azt gondolom, elég egyértelmű az üzenet az ellenzéknek: „Itt mi diktáljuk a tempót. Álljatok a sorba, vagy álljatok félre.” 

Hát csak nem épp ugyanazt az izmozást láthatjuk (annyi különbséggel, hogy szerencsére csak ellenzékben vannak), mint amit a kampányban jósolt a jobboldal? Gyors el is indult a vészcsengő többek között a Telexnél, és meg is szólaltatták a többi ellenzéki pártot ezzel kapcsolatban – mit ad isten, mindnyájan döbbenve kezdtek hőbörögni, hogy hát „Gyurcsány vezető szerepet mar ki magának a baloldalon”. 

Jó reggelt kívánok! 

Ezt Gyurcsány már régóta tudta. A jobboldal is tudta, mert pontosan tisztában vagyunk azzal, mi fából faragták a DK-elnököt. Ő aztán nem akar versenytársakat, nem akar kellemetlenkedő figurákat. Hatalmat akar. Pont.

Mindenki másnak legalább fél év kellett ehhez a felismeréshez, rosszabb esetben évek óta illúziókban ringatózott?

Mert ha igen, akkor talán el kellene gondolkodni egy nagyon keserű pirulán: hogy talán a kényelmes kis mantrával szemben nem a jobboldal nézi hülyének az embereket a gyurcsányozással, hanem az a kör, aki komolyan el akarta hitetni a szavazóival, hogy majd ő vagy X-Y szépen háttérbe szorítja a volt miniszterelnököt, és majd úgy fog győzni. 

Az idő nem őket igazolta.

Jobb esetben mérhetetlenül naivak és tudatlanok voltak, rosszabb esetben a saját táboruk szemébe hazudtak pofátlanul. Na de ez legyen az ő bajuk.

Inkább nézzük, mi a tanulság ebből! 

A tanulság az, hogy tök mindegy, az ellenoldalon épp ki könyörög az emberek bizalmáért – magát néppártinak hazudó szélsőségek, vagy magát csillogó tekintettel tiszta kezűnek aposztrofáló amerikai kirakatbábok. A szavazat ugyanarra fog menni: egy szemkilövető, költségvetést hamisító, magát erkölcsösnek hazudó baloldali nagyvezérre.

 

Nyitókép: AFP / Isza Ferenc

Kapcsolódó cikkek

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csulak
2022. szeptember 28. 11:01
1. NEM kormany az, hisz sneki nem valasztotta oket 2. nem arnyek hanem arnyekszek ! SOHA TOBBE BALOLDALT !
Lajoss
2022. szeptember 27. 22:09
Feri legalább olyan undorító,mint a csüngőhasú..
Carsac
2022. szeptember 27. 17:33
Az ellenzéki SAVAZÓK ennyit tudnak. Savazni a médiában, de azt is úgy, hogy magukat és egymást marják szét. Mert megérdemlik.
foldizs
2022. szeptember 27. 15:19
Attól, hogy valaki valami lenni szeretne, még nem lesz az.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik