Deutsche Telekom a magyarországi munkavállalóinak: „A férfiak is menstruálhatnak”

2022. szeptember 28. 09:00

Nemrég kapták kézhez a Deutsche Telekom magyarországi alkalmazottai a vállalat transznemű kézikönyvét, ami a gender-ideológia teljes eszköztárát beveti, és még az épület kialakításában is ajánlja megjeleníteni a gender-sokszínűséget.

2022. szeptember 28. 09:00
null
Szilvay Gergely
Szilvay Gergely

Transznemű „kézikönyvet” adott ki a Deutsche Telekom „Rethink Diversity Squad”-ja, amit megkaptak a cég magyarországi leányvállalatának munkatársai is – értesült a Mandiner. A kiadvány célja az, hogy minden munkavállaló „a legjobb autentikus énjét” élhesse meg munka közben. Hozzáteszik, „ez a dokumentum egy élő dokumentum, ami folyamatosan fejlődik”.

A kötet szerint – ami a gender-ideológia legtöbb értelmetlen és tudománytalan állítását tartalmazza – a világ népességének csak a 80 százaléka heteroszexuális (ami egy fogalmi manipuláció következménye), 19 százaléka homoszexuális, és 1 százaléka transznemű. Ezek az LMBTQ-arányszámok azonban erősen túlzóak, valójában minden LMBTQ-irányultságú együtt Amerikában is csak az 5,6 százalékát teszi ki a társadalomnak, a transzneműek pedig jóval kevesebben vannak 1 százaléknál.

A kiadvány szerint az ember nemét (a biológiai nemét) „születéskor ráosztják” („sex assigned at birth”), és „a nem nem bináris, sem férfi sem nő, de a legtöbb kultúrában a születési anyakönyvi kivonaton bináris címke van feltüntetve”. A „gender identitás” pedig „úgy írható le, mint az agy neme. Nem választott, és nem bináris (van egy teljes spektrum)”.  

Mindezzel szemben a tudományos igazság az, hogy a biológiai szex bináris, a születési rendellenességgel világra jött interszexek pedig nem alkotnak valamiféle külön nemet. Az ember nemét születéskor nem ráosztják, hanem megállapítják, a „gender identitás” – ami alatt itt elsősorban transzneműséget értenek – pedig nem az agy neme, a tudomány nem bizonyította, hogy lenne bármilyen biológiai oka (ahogy a homoszexualitásnak sincs).

A kötet az „ismeretterjesztő” rész után arra fókuszál, miként lehet „támogatóan” viszonyulni a transznemű kollégákhoz, és hogy „miként válhatunk szövetségessé”. Ez akkor is lehetséges a kötet szerint, ha nincs is transznemű kollégánk. Egyik módja pedig az, hogy „megkérdőjelezzük” a „transzellenes megjegyzéseket és vicceket”. Emellett számos tanács közt az is szerepel, hogy „ne akard megtippelni valaki nemét a hangja alapján”, és hogy mindenkit a maga választott névmása szerint szólítsunk. A szöveg egyébként angol, az angol és a magyar közti különbségek, például az, hogy a magyarban nincsenek nemei a névmásoknak és más szavaknak sem, reflektálatlanul maradnak.

Arra is megkérik a munkavállalókat, hogy leveleikben aláírásuk mellett tüntessék fel, milyen névmást preferálnak.

És persze azt is, hogy ne szólítsanak egy transznemű embert a régi nevén („deadname”, azaz „halott nevén”). Mindezek mellett felhívják a figyelmet arra, hogy a munkavállalók szenteljenek figyelmet a cég LMBTQ-csoportjainak („staff pride groups”) és az ilyen rendezvényeknek, és bátorítanak az LMBTQ-matricák és egyebek használatára, mert az mutatja az elfogadást.

Ajánlják az „uniszex” vécék használatát, és az egészségügyi kukák elhelyezését minden mosdóban, mivel „a férfiak is menstruálhatnak”. Emellett pedig leszögezik, hogy „a gender sokszínűség reprezentálása az épület kialakításában” segíthet a „tudatosság kialakulásában”.

Azt is leszögezik, hogy nem elég, ha az LMBTQ-emberek az „értékeik” szerint élhetnek, hanem a cég vezetésében van egy „a világos elköteleződés, hogy a transznemű közösség hatékony támogatása szükséges”. Sőt: „eme útmutató megvalósítása és a napról napra való támogatás minden menedzser és munkavállaló felelőssége”. Az útmutató „feltételezett” megsértését, ha szükséges, ajánlják jelenteni a feljebbvalóknak.

Egyébként a Deutsche Telekom LMBTQ érzékenyítő tanfolyamainak vezetője 2021 decembere óta egy Katie Neeves nevű transznemű lett, aki egy nőként élő férfi.

„Katie”-nek, aki korábban Martin volt – és más transzokkal szemben nem tagadta ezt meg – van egy „Cool to be Trans” című honlapja, mely szerint ő egy „transz nagykövet”: „nő vagyok, misszión! De nem akármilyen nő, nem akármilyen misszión…” Hozzáteszi: „Nyíltan transzgender vagyok és transz nagykövet, és nem csak azt akarom megmutatni, hogy OK transznak lenni, hanem hogy éppenséggel vagány (cool) is!”

Katie, aki a BBC-n is szakértőként tűnik fel, ötven évig élt nemének megfelelően férfiként, ezután döntött úgy, hogy nőként él tovább. Ő maga is beszél arról, hogy gender diszfóriában szenved, ami a DSM-5 diagnosztikai szakkönyv szerint mentális zavar.

A Mandiner még júniusban érdeklődött a DT-nél arról, hogy vannak-e érzékenyítő tréningek a cégnél, és ha igen, azok miből állnak. Eddig nem kaptunk választ.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 355 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nihilTol
2022. november 09. 15:41
Cégcsoport egyik vállalatánál dolgozom, és sajnos ez totál legit. Orrba-szájba tolják már ezt a LGOLEDHDTV+ marhaságot, ami azért szomorú és egyben irónikus is, mert minden egyes vezetői meetingen kiemelik hogy a cég mennyire toleráns és elfogadó mindenkivel, és annak is kell lennünk, különben ha nem vagy az, akkor zero tolerancia és nincs helye a cégnél annak aki nem osztja a nézeteket. Érezzük az iróniát? Másrészről ezelőtt kb 10 éve is voltak a cégnél melegek, sőt még transz kollegánk is. És soha senki nem nézett rájuk rosszallóan vagy kezelte őket különbül. Enélkül a hatalmas kampányolás nélkül sem. Kis insider hogy működik egy nagyvállalat: Ez csak arra jó hogy ezek a mondva csinált "ambassadorok" meg coms. osztályosok és HR-esek, akik valami random bölcsész iskolát rusholtak végig de semmihez sem értenek, viszont egyszer már bekerültek a céges környezetbe, sajna nagyon hamar non-produktívvá válnak. És ezeket az embereket valakinek el kell tartani, a költségeiket ki kell termelni. És sajna ilyenkor gurul el a gyógyszer azoknál a valójában értéket teremtő és produktív kollegáknál akik korábban semmilyen rossz szájízt nem éreztek senki iránt, és kezdik vagy elveszteni a hitüket abban amit csinálnak és kilépnek a francba, vagy szimplán az egész kampányolgatás kontraproduktívvá válik, és egyre elterjedtebb lesz az LGHTV-sek iránt tanusított gyűlölet és ellenszenv. Mivel a létezésük már inkább akadályt és veszélyforrást jelent az átlag munkavállalóra. ÉS ne higgyétek hogy ez csak a T-nél folyik így. Az összes multi cég nyomatja ezt 1000el. Oh és a WC téma amit a cikk elején említenek nem vicc. Az irodaépületben konkrétan szinte lehetetlen megállapítani melyik a férfi és melyik a női WC. :D
Dr. Greta Grünberg
2022. október 29. 08:51
A jó szándékot már most az építési szabályzatokban is rögzíteni kellene, hogy ne bimárisan fasisztoid épületek épüljenek a jövő generációi számára. Ha a magaspadlós buszokat is lecserélték, ez is menni fog.
Sándor
2022. október 02. 16:49
A kérdés ezek után már csak az, hogy mikor kényszerítik, rá a férfi dolgozóikat, hogy szüljenek is ...
Faterohm52
2022. szeptember 28. 21:13
Ez agyrém szolgáltatót váltok, nem elég a buzi felvonulás még a munkahely is szivárványos. Ilyen szolgáltónak nem fizetek. Úgy jártok mint a Gillette.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik