Deutsche Telekom a magyarországi munkavállalóinak: „A férfiak is menstruálhatnak”

2022. szeptember 28. 9:00
Nemrég kapták kézhez a Deutsche Telekom magyarországi alkalmazottai a vállalat transznemű kézikönyvét, ami a gender-ideológia teljes eszköztárát beveti, és még az épület kialakításában is ajánlja megjeleníteni a gender-sokszínűséget.

Transznemű „kézikönyvet” adott ki a Deutsche Telekom „Rethink Diversity Squad”-ja, amit megkaptak a cég magyarországi leányvállalatának munkatársai is – értesült a Mandiner. A kiadvány célja az, hogy minden munkavállaló „a legjobb autentikus énjét” élhesse meg munka közben. Hozzáteszik, „ez a dokumentum egy élő dokumentum, ami folyamatosan fejlődik”.

A kötet szerint – ami a gender-ideológia legtöbb értelmetlen és tudománytalan állítását tartalmazza – a világ népességének csak a 80 százaléka heteroszexuális (ami egy fogalmi manipuláció következménye), 19 százaléka homoszexuális, és 1 százaléka transznemű. Ezek az LMBTQ-arányszámok azonban erősen túlzóak, valójában minden LMBTQ-irányultságú együtt Amerikában is csak az 5,6 százalékát teszi ki a társadalomnak, a transzneműek pedig jóval kevesebben vannak 1 százaléknál.

A kiadvány szerint az ember nemét (a biológiai nemét) „születéskor ráosztják” („sex assigned at birth”), és „a nem nem bináris, sem férfi sem nő, de a legtöbb kultúrában a születési anyakönyvi kivonaton bináris címke van feltüntetve”. A „gender identitás” pedig „úgy írható le, mint az agy neme. Nem választott, és nem bináris (van egy teljes spektrum)”.  

Mindezzel szemben a tudományos igazság az, hogy a biológiai szex bináris, a születési rendellenességgel világra jött interszexek pedig nem alkotnak valamiféle külön nemet. Az ember nemét születéskor nem ráosztják, hanem megállapítják, a „gender identitás” – ami alatt itt elsősorban transzneműséget értenek – pedig nem az agy neme, a tudomány nem bizonyította, hogy lenne bármilyen biológiai oka (ahogy a homoszexualitásnak sincs).

A kötet az „ismeretterjesztő” rész után arra fókuszál, miként lehet „támogatóan” viszonyulni a transznemű kollégákhoz, és hogy „miként válhatunk szövetségessé”. Ez akkor is lehetséges a kötet szerint, ha nincs is transznemű kollégánk. Egyik módja pedig az, hogy „megkérdőjelezzük” a „transzellenes megjegyzéseket és vicceket”. Emellett számos tanács közt az is szerepel, hogy „ne akard megtippelni valaki nemét a hangja alapján”, és hogy mindenkit a maga választott névmása szerint szólítsunk. A szöveg egyébként angol, az angol és a magyar közti különbségek, például az, hogy a magyarban nincsenek nemei a névmásoknak és más szavaknak sem, reflektálatlanul maradnak.

Arra is megkérik a munkavállalókat, hogy leveleikben aláírásuk mellett tüntessék fel, milyen névmást preferálnak.

És persze azt is, hogy ne szólítsanak egy transznemű embert a régi nevén („deadname”, azaz „halott nevén”). Mindezek mellett felhívják a figyelmet arra, hogy a munkavállalók szenteljenek figyelmet a cég LMBTQ-csoportjainak („staff pride groups”) és az ilyen rendezvényeknek, és bátorítanak az LMBTQ-matricák és egyebek használatára, mert az mutatja az elfogadást.

Ajánlják az „uniszex” vécék használatát, és az egészségügyi kukák elhelyezését minden mosdóban, mivel „a férfiak is menstruálhatnak”. Emellett pedig leszögezik, hogy „a gender sokszínűség reprezentálása az épület kialakításában” segíthet a „tudatosság kialakulásában”.

Azt is leszögezik, hogy nem elég, ha az LMBTQ-emberek az „értékeik” szerint élhetnek, hanem a cég vezetésében van egy „a világos elköteleződés, hogy a transznemű közösség hatékony támogatása szükséges”. Sőt: „eme útmutató megvalósítása és a napról napra való támogatás minden menedzser és munkavállaló felelőssége”. Az útmutató „feltételezett” megsértését, ha szükséges, ajánlják jelenteni a feljebbvalóknak.

Egyébként a Deutsche Telekom LMBTQ érzékenyítő tanfolyamainak vezetője 2021 decembere óta egy Katie Neeves nevű transznemű lett, aki egy nőként élő férfi.

„Katie”-nek, aki korábban Martin volt – és más transzokkal szemben nem tagadta ezt meg – van egy „Cool to be Trans” című honlapja, mely szerint ő egy „transz nagykövet”: „nő vagyok, misszión! De nem akármilyen nő, nem akármilyen misszión…” Hozzáteszi: „Nyíltan transzgender vagyok és transz nagykövet, és nem csak azt akarom megmutatni, hogy OK transznak lenni, hanem hogy éppenséggel vagány (cool) is!”

Katie, aki a BBC-n is szakértőként tűnik fel, ötven évig élt nemének megfelelően férfiként, ezután döntött úgy, hogy nőként él tovább. Ő maga is beszél arról, hogy gender diszfóriában szenved, ami a DSM-5 diagnosztikai szakkönyv szerint mentális zavar.

A Mandiner még júniusban érdeklődött a DT-nél arról, hogy vannak-e érzékenyítő tréningek a cégnél, és ha igen, azok miből állnak. Eddig nem kaptunk választ.

Összesen 336 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez a MarciKati sem sokat menstruálhatott, ha ötvenéves korára jött rá a hoppáré.

Tudod kis barátom, ezek a társadalommérnökök már hülyébbek, mint elődeik, akik kommunista címkét viseltek. Mert azok legalább a munkásosztályra hivatkoztak, amely egy természetes entitás. Csak éppen az történt, hogy a munkások a szociáldemokraták, és nem a kommunisták segítségével mára kivívták jogaikat, a kommunista munkásmozgalom kiüresedett, a szakszervezetek hatékonyabbak.

A továbbra is felszabadítási kényszerben szenvedő, minden áron ideologizálni akaró kommunistáknak új címkét, másik felszabadítandó kisebbséget kellett találniuk. Így sajátították ki, forgatták ki a liberalizmust, és kezdték pártfogásukba venni a különböző deviáns kisebbségeket. Ezek közül az mentálisan sérült szexuálisan másképp gondolkodókat preferálják a legerőteljesebben. Szánalmas újítás.

Visszatérve a liberalizmus kiforgatásához, a liberális demokrácia hirdetéséhez. Az eredendően jogos munkásmozgalmat is kiforgatták, amikor hatalomra jutva némi csúsztatással a népi demokrácia alapján proletárdiktatúrát hoztak létre, és ennek nevében például halomra lőtték a munkásosztály tüntetőit 1970-ben a gdanski hajógyárnál.

Tehát volt a népi demokrácia proletárdiktatúrája a munkásosztály ellen, most pedig a liberális demokrácia politikai korrektsége fojtaná el a valódi liberalizmus szólásszabadságát. Az alapértelmezett, jelző nélküli szabadságot, demokráciát egyik formáció sem kedveli.

Az, hogy a "fejlett" világban ez az őrültség milyen gyakorlati intézkedésekben merül ki, teljesen mindegy. Ha ma ez jelenti a fejlődést, a felvilágosodást, az elég szánalmas.

Na jó, de ehhez agy kell, hogy ezt az olvtárs fölfogja.

A gender, amely társadalmi nemet jelent a biológiai nem ellenében, egy hazug, erőltetett találmány. Mindegy, hogy te a szerényen berendezett koponyáddal, saját gondolatmenet híján kikre hivatkozol, kiknek az érveit, intézkedéseit idézed hosszú bekezdéseken át. Ez nem érvelés, ez nem más, mint amit már megszoktunk a hozzád hasonlóktól, a nyugati idiotizmus elvtelen, szolgai másolása. Nem is veszed észre, hogy saját érvrendszer híján ez csak a szoponc életforma egyik megnyilvánulása - csak hogy lemenjek egy pillanatra a saját szintedre. A természet törvényeit nem lehet cáfolni, csak ki lehet forgatni, és ebben a kommunisták és liberálissá címkézett utódaik nagymesterek.

A gender, szembe állítva a természet adta biológiai nemekkel, éppen olyan hazug kiforgatás, mint amikor - ahogyan már leírtam - a kommunista ideológia létrehozta a demokrácia jelzős változatát, a népi demokráciát. Aztán ebben az új fajta "demokráciában" egy logikai bukfenccel már természetesnek tartották a diktatúra fogalmát, lehetőségét proletárdiktatúra néven. És meg is valósítottak mindent, ami egy diktatúrában előfordulhat.

Valóban, még nem valósult meg az, amit felvetettél. Még, egyelőre. De kíváncsi vagyok, mikor találja ki a Deutsche Telekom hogy alkalmazottak vonuljanak fel szolidaritásból a Prideon. Mert ez is el fog jönni.

De arra is kíváncsi vagyok, mi lesz azokkal, akik nem fogadják el a transznemű kézikönyv előírásait? Vajon ugyanúgy járnak, mint akik a rákosi-kádári rendszerben nem értettek egyet a kommunista alapelvekkel?

A népi demokráciába belefért a diktatúra proletárdiktatúra néven. A liberális demokráciában ezt politikai korrektség néven gyakorolják.

Igazad van, pont a klimax időszakára nyergelt át.
Nem irigylem.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés