Szánthó Miklós: Brüsszel az elhibázott szankciókkal behozta a háború gazdasági hatásait Európába

2022. szeptember 16. 17:20
Az Alapjogokért Központ főigazgatója a franciaországi Montpellier-ben, az Identitás és Demokrácia európai konzervatív pártcsalád konferenciáján vett részt.

Szánthó Miklós az „Európai Unió: a föderalizmustól az imperializmusig” című rendezvényén elhangzott felszólalásban aláhúzta:

Elítéljük az orosz agressziót, és kiállunk Ukrajna mellett.

De egy szankció lényege, hogy a másik félnek nagyobb kárt okozzon, mint annak, aki kiveti. Az EU által Oroszországgal szemben bevezetett intézkedések az Uniónak okoznak nagyobb kárt, sőt, meg is roppanthatják az EU-t. Ezekkel a szankciókkal a brüsszeli elit lényegében importálta a háború gazdasági hatásait Európába”.

Az Alapjogokért Központ főigazgatója kiemelte, hogy a föderalisták ismét saját hatalmuk kiterjesztésével vannak elfoglalva ahelyett, hogy a válságot kezelnék: „Két nagy veszélyt látok a balliberális oldal részéről. Az egyik »a döntéshozatal kiszervezése« helyi, tagállami szintről brüsszeli szintre. A baloldal minden ponton az EU hatáskörének bővítését és a tagországok hatáskörének korlátozását szeretné elérni."

Szánthó Miklós hozzátette: „Az uniós szerződések által egyértelműen és kifejezetten a tagállamok számára fenntartott kompetenciákat igyekeznek elvenni, legyen szó migrációról, család- és gyermekvédelemről, vagy ma már akár az energiabiztonságról”. Kiemelte: „A másik veszély, hogy – a lopakodó jogalkotás segítségével – ideológiai keresztes hadjáratot folytatnak, és a progresszív értékeiket semlegesnek és egyetemesnek akarják beállítani".

Magyarország és Lengyelország együtt

Az Alapjogokért Központ főigazgatója úgy vélekedett, a hazánk és Lengyelország elleni politikai támadások is ennek a folyamatnak a részeként értelmezhetők:

Mindenki számára világos, hogy a jobboldali európai kormányok elleni támadások világnézeti különbségekre vezethetőek vissza, melyeket próbálnak jogi köntösbe bújtatni.

De mindig kiderül, hogy a jogállamiság vagy demokrácia alatt ideológiai tartalmat értenek: szerintük egy demokráciának liberálisnak kell lennie, különben az nem is demokrácia” – húzta alá.

A válságból kivezető út egybevág a posztmodern baloldal átfogó támadásának kivédésével, ugyanis – mint Szánthó fogalmazott – „egy erős Európa erős tagállamokat, nem erős Brüsszelt feltételez” , majd hozzátette:

Ahhoz, hogy ezt elérjük, egyrészt vissza kell vezetnünk Európát az Isten, haza, család hármasértékéhez,

másrészt azon kell dolgoznunk, hogy valóra váljon a liberálisok rémálma: a nemzeti, konzervatív erők hatékony nemzetközi együttműködése” – mondta Szánthó Miklós.

Az Alapjogokért Központ főigazgatója beszédén túl kétoldalú találkozón vett részt Jean Paul Garraud-val, a Rassemblement National EP-képviselőjével, aki a szerdai Gwendoline-jelentés vitáján is kiállt Magyarország mellett, és megvédte hazánkat az alaptalan vádaktól. Szánthó továbbá egyeztetést folytatott Thibaut François-val is, a Rassemblent National parlamenti képviselőjével, Marine Le Pen tanácsadójával és Hervé Juvin-nel, az ID pártalapítványának vezetőjével is.

Nyitókép: Alapjogokért Központ Facebook-oldal

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés