Görögországban fogtak el egy Európa-szerte körözött magyar nőt

2022. szeptember 6. 7:56
A nő ellen érvényben volt hazai, európai és nemzetközi elfogatóparancs is.

A görögországi Thessalonikiben fogták el a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) fejvadászai azt az Európa-szerte keresett 26 éves magyar nőt, akinek a bűnlajstromán szerepel emberkereskedelem, pénzmosás, jelentős értékre elkövetett csalás, betöréses lopás, de még közokirat-hamisítás is.

A KR NNI azt közölte kedden a police.hu oldalon, hogy a fiatal nőnek – aki majdnem egy éven át bujkált – akkor veszett nyoma, amikor társait tavaly Ausztriában elfogták. Hozzá kötik azt a csalássorozatot, melyet nigériaiakkal együtt követett el: több külföldi cég hivatalos levelezéséhez jutottak hozzá, feltehetően egy víruson keresztül. Az eredeti cégéhez hasonló e-mail-címről az üzleti partnereknek olyan leveleket küldtek, melyekre kifizetési számlaként már a sajátjukat adták meg. Ezzel a módszerrel – esetenként 500 eurótól egészen 40 000 euróig – különböző összegekhez jutottak hozzá. 

A nő ellen érvényben volt hazai, európai és nemzetközi elfogatóparancs is,

kereste őt a Debreceni Járásbíróság, a Debreceni Törvényszék, illetve körözést adott ki ellene a Felső-Ausztriai Tartományi Rendőr Igazgatóság is.

A rendőrség szerint a nő felkutatását az osztrák célkörözési társszerv jelzése alapján kezdte meg a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Főosztálya. A magyar fejvadászok kapcsolatba léptek a görög társszervvel, majd a nőt szeptember 2-án Thessalonikiben sikerült elfogniuk. 

Kiadatásáról a bíróság a későbbiekben fog dönteni – áll a közleményben.

(MTI)

Nyitókép: police.hu

Összesen 16 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés