Üdvözli az amerikai abortuszdöntést Ferenc pápa tanácsadója

2022. július 04. 21:39

Több vezető bíboros üdvözölte az amerikai Legfelsőbb Bíróság abortusszal kapcsolatos döntését, köztük Ferenc pápa egyik teológiai tanácsadója. Másikuk szerint Joe Biden valójában nem katolikus.

2022. július 04. 21:39
null

A katolikus egyház több vezető bíborosa is üdvözölte az amerikai Legfelsőbb Bíróság azon döntését, amely tagállami szintre utalta vissza az abortusz szabályozását – írja a National Catholic Register

A feminista mozgalom és a baloldal által tévesen szigorításként értelmezett és végsőkig ellenzett döntés nyomán a tagállamok felében várható szigorítás. Az eddigi szövetségi szabályzás minimum a terhesség első öt hónapjáig kötelezte az abortusz elfogadására a tagállamokat, a szigorúnak számító Mississippi ennek eltörlése után 15 hétben maximalizálta a magzatelhajtás lehetőségét, ami nem lenne kirívó Európában.

A National Catholic Register arra hívja fel a figyelmet, hogy öt vezető bíboros is üdvözölte a döntést, mégpedig az egyházon belül irányzatok mindegyikéből: Raymond Leo Burke konzervatív-tradicionalista bíboros, az Apostoli Szignatúra nyugalmazott prefektusa; George Pell ausztrál bíboros, Ferenc pápa ; Walter Kasper, Ferenc pápa teológiai tanácsadója, akit a progresszív szárnyhoz sorolnak; Michael Czerny, az Átfogó Emberi Fejlődés Dikasztériumának vezetője; és Gerhard Müller, a Hittani Kongregáció volt prefektusa is.

Kasper a lapnak nyilatkozva leszögezte: nem csak az amerikai alkotmány nem ismeri el az abortuszhoz való jogot, hanem az evangélium sem, és „nekünk, keresztényeknek kötelező védelmezni az életet”. Hozzátette: a bajba került nőket segíteni kell, hogy „pozitív megoldást” találjanak, és pusztán a büntetés nem megoldás.

Raymond Burke amerikai bíboros azt mondta, hogy az abortusz „alapvetően igazságtalan”. George Pell szerint a döntés „egy fontos győzelem az élet és az emberi jogok számára, sőt a nyugati életmód legjobb hagyományait jeleníti meg”.

Michael Czerny üdvözölve a döntés azt nyilatkozta, hogy „védelmet kell nyújtani az anyáknak, a pároknak és a nem megszületett gyermekeknek”, sőt „az élet szent annak minden időpontjában, és ezért az élet egészét védelmeznie kell a jognak”.

Burke azt is megjegyezte, hogy a döntést elítélő Joe Biden amerikai elnök ugyan „katolikusnak mondja magát”, de úgy reagált a lépésre, ami teljesen ellentétes a katolikus hittel, és egy „életellenes ideológiát” támogat.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2022. július 05. 15:55
szemét az egész bagázs!
Trombitás Keresztély
2022. július 05. 09:27
Böjtének is üzent: késik a júliusi kisfiúszállítmány a Vatikánba.
h040183
2022. július 04. 22:23
A tanácsadó?!? És a pápa???
LancelotDuLac
2022. július 04. 22:19
Üdvözli az amerikai abortuszdöntést Ferenc pápa tanácsadója - fogalma sincs az egészről, hogy mi az - a gyerekpopsi nem esik teherbe soha.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik