Üzemanyag-támogatásokkal segítené a rászorulókat Horvátország

2022. június 30. 8:20
Az üzemanyag-utalványok valószínűleg ugyanúgy működnének majd, mint az energia-utalványok.

A horvát kormány szeptembertől kibővítheti energiasegély-csomagját, és a szociálisan leghátrányosabb helyzetűeket üzemanyag-támogatásokkal segítheti, utalványos rendszerben – idézte az Index Andrej Plenkovic horvát kormányfő szerdán, a horvát közszolgálati televíziónak (HRT) adott interjúját.

„Nagyon fontos az intézkedések méretre szabása. Nem ugyanaz olyanokat támogatni, akik óriási bevételekkel rendelkeznek, mint akiknek átlagon aluli a fizetése” – mondta a horvát kormányfő, majd hozzátette, hogy az ötleten már dolgozik az illetékes tárca.

Az üzemanyag-utalványok valószínűleg ugyanúgy működnének majd, mint az energia-utalványok.

A kormány április 1-jével 200 kunáról 400 kunára (valamivel több mint 10 ezer forintról 21 ezer forintra) emelte a már meglévő, gázra és áramra is felhasználható energia-utalványok összegét, továbbá a lehetséges felhasználók számát 20 ezerről 82 ezerre növelte – ismertették.

Az összeállításból az is kiderült, hogy a rászorulóknak a szociális központokhoz kell beadniuk a kérvényüket, amelyet megadott szempontok szerint elbírálnak. Miután a kérvényezők megkapják a végzést, a kifizetett rezsiszámlával jelentkezhetnek az állami pénzügyi intézetnél (FINA) visszatérítésért – írta az Index.

Horvátország is befagyasztotta az üzemanyagárakat

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, Horvátország nemrégiben befagyasztotta az üzemanyagárakat. A horvát kormány az autópályák kivételével két hétre rögzítette az üzemanyagok kiskereskedelmi árát. A rendelet a 95-ös oktánszámú benzinre, valamint a dízelre vonatkozik, a prémium üzemanyagok szabadárasak maradnak mindenhol.Az eurosuper 95 árát 13,50 kunában (715,50 forint), az eurodízelét 13,08 kunában (693,24) határozta meg a kabinet.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés