Elszabadult a Ryanair: miután áthárították az utasokra az extraprofitadót, a Magyar Nemzetet hazugozzák

2022. június 20. 13:19
Úgy tűnik, nem nyugszik a légitársaság: előbb az utasokkal fizetteti ki az extraprofitadót, aztán idiótának nevezi Nagy Márton minisztert, most pedig a Magyar Nemzetet támadja a Ryanair.

A Ryanair magyar nyelvű weboldalán a következő üzenet fogadja azokat, akik jegyet szeretnének foglalni: 

„Hamis állításokat közölt a Magyar Nemzet – A július 1. után utazó Ryainair-ügyfeleknek kevesebb, mint 3 százaléka döntött az út lemondása mellett”.

A „bővebben” linkre kattintva a következő, angol nyelvű szöveg fogadja a felhasználót:

A Ryanair a Magyar Nemzetnek arra a cikkére reagál, amelyben a lap azt írta: a már kifizetett júliusi jegyek hatvan százalékát a cég által megadott határidőig az utasok lemondták.

Ostobaságnak nevezik az extraprofitadót

Mint, ahogy egy korábbi cikkünkben mi is beszámoltunk róla, a Ryanair szerdán felszólította a magyar kormányt, hogy vonják vissza a légitársaságokra kiszabott extraprofitadót, aminek bevezetése szerintük „több mint ostobaság”.

„Ez az indokolatlan adó káros hatással lesz a légiközlekedésre (amely az elmúlt két évben így is nagy veszteséget termelt), a magyar turizmusra és a gazdaságra. Ez a rosszul időzített és meggondolatlan adó, amely megmagyarázhatatlan módon a veszteséges légiközlekedési iparágat a rendkívül nyereséges olaj- és energiaipari vállalatokhoz hasonlítja, azonnal versenyképtelenné és kevésbé vonzóvá tette Magyarországot a légitársaságok és a turisták számára” – áll az ír fapados légitársaság közleményében.

A Ryanair kereskedelmi igazgatója, Jason McGuinness

logikátlannak és megalapozatlannak tartja, hogy az Orbán-kormány extraprofitadót vet ki a légitársaságokra.

Szerintük nem létezik extraprofit

„A magyar kormány olyan extraprofitra akar adót kivetni, amely a koronavírus-járvány és az orosz–ukrán háború miatt nem létezik az ágazatban” – írja a Ryanair közleménye.

A különadókat hivatalosan az „extraprofit” után kell befizetni a vállalatok egy részének a rezsivédelmi és a honvédelmi alapba idén és 2023-ban. A rendelkezés szerint a légitársaságoknak a Magyarországról (belföldről) induló utasok száma után kell megfizetni az adót, a tranzitutasok után nincs fizetési kötelezettség.

Idiótának nevezte a Ryanair vezetője Nagy Márton minisztert
Mint arról korábban beszámoltunk, Michael O'Leary, a Ryanair vezérigazgatója rövid interjút adott a hvg.hu-nak az extraprofitadóval kapcsolatban. Az alig 11 kérdéses interjúban sikerült a vezérigazgatónak ötször leidiótáznia Nagy Mártont, aztán a változatosság kedvéért egyszer le is ostobázta, majd végül lehibbantozta.

 

 

Nyitókép: Manuel Romano / NurPhoto / AFP

Összesen 177 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mondjuk ez két tényállítás. Vagy 3%-os a lemondás, vagy 60%-os. Amelyik hazug, annak a szerzője idióta. A 60%-os lemondás valószínűtlennek tűnik, ezért a Magyar Nemzet újság idióta voltára tippelnék.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés