Washington Post: Orbán Viktor befolyása nem áll meg Európánál

2022. május 17. 15:15
Az amerikai lap szerint az Egyesült Államok is Magyarország útját kezdi követni.

A Washington Post háromrészes cikksorozatot közölt arról, hogy Orbán Viktor befolyása egyre inkább nő az Egyesült Államokban. A sorozat első részét azzal kezdi a lap hogy felidézi: a magyar miniszterelnök 2018 nyarán, Tusványoson fogalmazott úgy, hogy „nagy pillanat előtt állunk. Búcsút intünk a liberális demokráciának, és az 1968-as elitnek is”.

A cikk ezek után rátér arra, hogy Orbán Viktor 2010-ben kezdte „tízmilliós nemzetén, mint egy petricsészében” kikutatni az „illiberális demokráciát”, a magyar modell pedig hamar elkezdett átívelni Magyarország határain. A lap el is ismeri, hogy a következő évben számos választáson meggyengültek a mainstream politikai erők, és helyettük megerősödtek a zöldek, valamint a bevándorlásellenesek. 

Orbán befolyása nem korlátozódik Európára”

– teszi hozzá a Washington Post, hangsúlyozva, hogy az Egyesült Államokban is egyre népszerűbb Orbán politkája.

A magyar kormányfő egyre növekvő amerikai népszerűségére bizonyíték a cikk szerint a CPAC, amelyen vezető konzervatív politikusok, intézetek, agytrösztök, mozgalmak és aktivisták vesznek részt, és amelyet 2022-ben Budapesten rendeznek meg az Alapjogokért Központ rendezésében (a rendezvényről részletesebben is írtunk, ezek ITT, ITT, valamint ITT olvashat bővebben). Megemlíti a cikk Tucker Carlsont is, a Fox News sztárriporterét, aki többször is Magyarországra látogatott már. „Ahelyett, hogy a nemzet vagyonát az illegális migránsokra költenék, az adófizetői forintokat saját nemzetükre költik” – idézi Carlsont a cikk.

Kapcsolódó

Orbán Viktor a demokráciáért harcol – Tucker Carlson a Mandinernek

A magyar miniszterelnök ellenáll Soros György milliárdos azon törekvéseinek, hogy átalakítsa az országát – véli a Fox News sztárműsorvezetője. Címlapinterjúnk!

Nyitókép: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Benko Vivien Cher

Összesen 131 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Amerikában a Stanford egyetemen már tüzetesen vizsgálják Dobrev szigetelőképességét. Állítólag purhabbal és kőzetgyapottal is meg fogják erősíteni.

Emlékszem még egy 2002-es cikk címére: "Orbán Viktor senki és semmi lett".

Engem békává változatott, de már elmúlt.

"az Egyesült Államokban is egyre népszerűbb Orbán politikája."

Ezt most úgy mondja, mintha nem Orbán képviselné a normalitást, hanem Orbán dekonstruálná azt, hogy a helyére valami retteneteset tegyen - pedig ezt pont a progresszívok (neokommunisták, baloldaliak, woke-ok - a név mindegy, mind ugyanazt jelenti mára) csinálják.

Szabó Timit a CIA pont most rúgta ki.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés