Márki-Zay szövetségesei sem támogatják az új párt alapítását

2022. május 17. 11:05
Lukácsi Katalin, Hadházy Ákos, Király Júlia, Pálinkás József – egyikük sem fogadta pozitívan a hírt, miszerint Márki-Zay új pártot alapítana.

Korábban beszámoltunk arról, hogy Márki-Zay Péter közösségi oldalán bejelentette egy új, „civil párt” alapítását.  A hírt Márki-Zay Péter több szövetségese is kommentálta, közös bennük, hogy mindegyikük szkeptikusan fogadta az új formáció alapításának hírét. Király Júlia, a bukott listavezető egykori szakértője, volt MNB-alelnök lapunknak például úgy nyilatkozott„maradok egyszerű tanárember”, és azt mondta, nem fog csatlakozni az új párthoz.

Hadházy Ákos – akit Márki-Zay „korrupcióellenes miniszternek” kért még fel a kampányban – közösségi oldalán vallotta be, hogy egyenesen megpróbálta lebeszélni a bukott listavezetőt új párt – mint fogalmazott – „elsietett és nem kellően megalapozott bejelentéséről, a jelek szerint sikertelenül”. 

Így ehhez a kezdeményezéséhez én nem fogok csatlakozni”

– írta. 

Lukácsi Katalin, aki korábban a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökségi tagja volt, mellette pedig a baloldali összefogás korábbi egyházpolitikai felelőse volt, a Magyar Hangnak erősítette meg, hogy ő sem fog csatlakozni Márki-Zay új pártjához. Mint a lapnak elárulta, sokáig támogatta egy új párt létrehozásának ötletét, ám a választás „sokkoló eredménye” megváltoztatta a véleményét.

„Amíg nem vonjuk le a tanulságokat, addig felelőtlenség előrerohanni. Számomra most a számvetés, a szembenézés és a megtisztulás ideje van itt. Ezért nem indulok semmilyen posztért a Mindenki Magyarországa Mozgalom májusi tisztújítóján sem” – fogalmazott Lukácsi. 

Nyitókép: Mandiner-szerkesztés. Fotó: MTI / Mónus Márton, AFP / Kisbenedek Attila, MTI / Illyés Tibor

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Eh, amikor már a főapostol(kisasszony) is cserben hagyja a Messiást. :))))))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés